GRUEVSKI PRETI NEREDIMA: Borba ako SDSM i DUI formiraju vlast!
Foto: AP

Sukobi na pomolu

GRUEVSKI PRETI NEREDIMA: Borba ako SDSM i DUI formiraju vlast!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Lider makedonske stranke VMRO-DPMNE i bivši premijer Nikola Gruevski, koji nije uspeo da sa jednom od partija makedonskih Albanaca DUI dogovori koalicionu vladu, upitan o mogućim napetostima ukoliko DUI uđe u vladu koju bi vodile socijaldemokrate, kaže da je njegova stranka "pod značajnim pritiskom" njenih glasača i članova da "nastavi borbu i zaštiti političke principe".

To stoji u saopštenju sa današnjeg sastanka Gruevskog sa britanskim ministrom za Evropu i Ameriku Alenom Dankanom, javlja MIA i podseća da SDSM i DUI pregovaraju o novoj vladi jer VMRO-DPMNE to nije uspela.

VMRO-DPMNE ISKLJUČENA IZ PREGOVORA Gruevski preti: Očekujte probleme!

"Učinićemo sve da sačuvamo mir i stabilnost, ali ne možemo da predvidimo kako će se stvari razvijati. Biće napetosti, građani su uznemireni i ovo pitanje postalo je glavna tema u našoj zemlji. Etnički Makeodonci su duboko frustrirani, suočeni sa neustavnim zakonom koji će nametnuti bilingvalni status širom zemlje", rekao je Gruevski Dankanu i dodao da je VMRO-DPMNE zato predložio "kao najbolje rešenje održavanje nove runde izbora".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track