MAKEDONCI BESNI: Lovokradice koje su uhvatile zaštićenog orla neće odgovarati
Foto: Facebook/Macedonian Owl Trust

Postavili i slike na mreže

MAKEDONCI BESNI: Lovokradice koje su uhvatile zaštićenog orla neće odgovarati

Severna Makedonija -

Podsetimo, oni su se slikali sa zlatnim, surim orlom koji je u Makedoniji zaštićena vrsta jer mu preti nestanak.Društvo za zaštitu ptica i javnost oštro su reagovali posle ovakvih fotografija i zamolili su građane da se jave ukoliko prepoznaju ova dva čoveka iz Bitolja.

Kako prenose makedonski mediji, oni su identifikovani, ali policija nije podigla nikakvu optužnicu. Iz društva "Macedonia owl trust" su prilično ogorčeni.

"Rekli su nam da je sve divno, oni su na slobodi, ptica je na slobodi. I u to treba da poverujemo? Zašto je onda fotografija usnimljena u privatnoj garaži, zašto je ptica imala povređeno krilo.. Toliko pitanja bez odgovora, a nikakva istraga nije pokrenuta", kazali su iz Društva.

Ovo nije prvi put da se bore sa lovokradicama, ali naglašavaju da nema pomoći od nadležnih ministarstava. U međuvremenu, oglasilo se i Udruženje lovaca u Bitolju.

"Oni nisu naši članovi, nisu lovci. Živog orla je skoro nemoguće uhvatiti, ukoliko nije star ili povređen", rekao je Pece T. iz Udruženja lovaca.

(mkd.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track