UHAPŠEN MAKEDONSKI PINK PANTER: Mile Hadžiski bio u bekstvu 20 godina, sad će toliko da robija!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Ubio devojku i pobegao

UHAPŠEN MAKEDONSKI PINK PANTER: Mile Hadžiski bio u bekstvu 20 godina, sad će toliko da robija!

Severna Makedonija -

SKOPŠLJE - Nekada najtraženiji makedonski kriminalac i ubica, član kriminalne bande „Pink Panter“, Mile Hadžiski (43) iz Skoplja, narednih 20 godina će ostati iza rešetaka.

Hadžiski, ili Zoran Tomović, pripadnik kriminalne mreže „Pink panter“ i prethodno plaćenik Legije stranaca, može biti izručen Makedoniji. On je osuđen u odsustvu zbog ubistva devojke.

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je prvostepenu presudu od 20 godina zatvora koju mu je izrekao Krivični sud zbog toga što je u junu 1993. godine „na svirep način, iz koristoljublja i s predumišljajem“ ubio svoju tadašnju devojku Meri Joševsku. Posle svađe,on je prvo počeo da je davi, a zatim je kristalnom pepeljarom udario dva puta po glavi. Dok je ležala kuhinjskim nožem zadao joj je 40 uboda po telu i glavi. Joševska je umrla na licu mesta, a ubica je posle zločina pokupio sav zlatni nakit iz njenog stana i pobegao.

Policija ga je ubrzo uhapsila, a sud je te 1993. godine Mileta Hadžiskog osudio na 20 godina zatvora. Do pravosnažnosti presude on je bio pušten na slobodu. Tu grešku suda on je iskoristio da zbriše, i od tada mu se gubi svaki trag. Nakon dugogodišnjeg bekstva i skrivanja, on je pod imenom Zoran Tomović, zajedno sa još nekoliko kriminalaca, u februaru 2012. uhapšen u Bernu zbog serije pljački u Švajcarskoj i drugim evropskim državama i sumnje da je bio član bande „Pink Panter“.

Ta banda je dobila ime po prvoj krađi dijamanta vrednog pola miliona evra u Londonu, koji su sakrili u kutiju kreme za lice na kojoj se nalazila slika ovog poznatog junaka crtanog filma. Interpol pretpostavlja da grupa „Pink Panter“ broji oko 200 članova, najviše sa prostora bivše Jugoslavije, a do sada su po celom svetu izvršili pljačke zlatara i juvelirnica u vrednosti od preko 500 miliona evra.Mile Hadžiski je u maju 2012. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Lozani, ali ga je tri meseca kasnije uhapsila francuska policija u Avinjonu.

/avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track