(VIDEO) NOVINAR IZVREĐAO ZAEVA: Lažeš kao Turčin!
Foto: Youtube

skandal u makedoniji

(VIDEO) NOVINAR IZVREĐAO ZAEVA: Lažeš kao Turčin!

Severna Makedonija -
Skoplje - Turska ambasada u Makedoniji protestovala je zbog izjave glavnog urednika provladine televizije Sitel Dragana Pavlovića

On je lideru opozicionog Socijalemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu rekao: "Lažeš kao Turčin".

"Sa žaljenjem smo primili ovaj nedolični izraz upućen Republici Turskoj i turskoj zajednici, koja je prva priznala Republiku Makedoniju pod njenim ustavnim imenom", navela je turska ambasada povodom intervjua koji je emitovan sinoć u centralnom dnevniku TV Sitel.

U reakciji piše i da je Dragan Pavlović Latas, i pored toga što se izvinio turskom narodu i državi, daleko od toga da nadoknadi štetu nanetu tako nedoličnim stavom. Ambasada je zatražila od Sitela da "postupi u skladu sa objektivnim novinarstvom" i "preduzme odgovarajuće mere". Zbog Latasove izjave danas su pred zgradama Vlade i Sitela protestovalii i makedonski građani turske nacionalnosti.

Prvi put nakon nekoliko godina, gost u dnevniku Sitela sinoć je bio lider najveće opozicione stranke, SDSM Zoran Zaev, ali ga je glavni i odgovorni urednik koji je vodio intervju vređao i ponižavao. Brojni novinari i novinarska udruženja su saopštili da je Pavlović vodio intervju izvan novinarskih standarda i da je koristio govor mržnje i uvrede.

Intervju je osudila i Agencija za medije, koja je navela da glavni i odgovorni urednik televizije Sitel nije poštovao profesionalne novinarske principe i standarde dok je intervjuisao predsednika najveće opozicione stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track