OPET ZAPLET U MAKEDONIJI: Novi predsednik Sobranja ne može da uđe u kancelariju i počne sa radom
Foto: Profimedia

Očekivano

OPET ZAPLET U MAKEDONIJI: Novi predsednik Sobranja ne može da uđe u kancelariju i počne sa radom

Severna Makedonija -

"Talat Džaferi je izabran novi predsednik Skupštine na zakonski i legitimam način. Parlamentarna većina ima odgovornost da formira novu reformsku vladu", kaže se u saopšetnju SDSM.

To očekuje sve domaće i strane javnosti, a kako se dalje bavodi gotovo je sa nasilničkim mandatom Trajka Veljanoskog. Veljanoski nema pravo da zbog ličnih interesa Nikole Gruevskog komplikuju situaciju i da neustavno i nasilno zauzme kancelariju predsednika Skupštine. On je dužan da omogući da novi predsednik Skupštine uđe u kancelariju i da se nastavi demokratski proces.

Nova predsednik parlamenta je Talat Džaferi, sa kojim će, kao što je saopštio zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Hojt Brajan Ji raditi i SAD i EU, NATO i zvaničnj Berlina.

Novi legitimni predsednik Skupštine obaveštava Đorđe Ivanov da ima uspostavljena demokratska većinu i da makedonski predsednik Đorđe Ivanov dužan da dodeli mandat lider SDSM Zoran Zaeva da formira vladu.

Program nove reformske vlade e da u potpunosti garantuje jedinstvo Makedonije, radi u skladu sa Ustavom i evroatlantskim perspektivama zemlje što će pobiti sve nerazumne argumente sa kojim Đorđe Ivanov zapravo brani kriminalne interese Nikole Gruevskog, kaže se u saopštenju SDSM.

(Sloboden pečat)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TIZER - Da se ne lažemo sa Zoranom Zaevim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track