NE RADE I PRIMAJU PLATE: Makedonskim poslanicima isplaćeno 320.000 evra, a nisu kročili u Parlament!
Foto: Printscreen Netpress.com.mk

Ništa slađe od državnog posla

NE RADE I PRIMAJU PLATE: Makedonskim poslanicima isplaćeno 320.000 evra, a nisu kročili u Parlament!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Poslanicima u makedonskom parlamentu za dva meseca je za plate isplaćeno više od 320.000 evra, iako nisu imali nijedan radni dan posle verifikacije madata

Najniža poslanička plata, bez učestovanja u parlamentarnim odborima, od 1.335 evra je, prema pravilniku, tri i po puta veća od prosečene plate u Makedoniji.

"Tako im sleduje. Neki od njih su podneli ostavku na radna mesta koja su imali i ne smemo da ih ostavimo bez prihoda", rekao je savetnik za odnose sa javnosti u Sobranju Todor Pendov na pitanje da li poslanici redovno primaju platu.

Poslanicima, kojih u novom sazivu makedonskog parlamenta ima 120, 30. decembra prošle godine su verifikovani mandati posle čega je prekinuta sednica. Zbog nepostojanja skupštinske većine tada nije izabran predsednik Sobranja.

Situacija je dodatno zakomplikivana kada je pre dve sedmice predsednik Makedonije Đorđe Ivanov odbio da dodeli mandat za formiranje vlade lideru opozicione Socijaldemokratske stranke Makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu, iako je formirao parlamnentarnu većinu s albanskim strankama Demokratska unija za integraciju (DUI), Besa i Alijansa za Albance.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track