SDSM: Brzo će doći do promena u Makedoniji, biće boljeg života i napretka!
Foto: PlusInfo

Program vlade

SDSM: Brzo će doći do promena u Makedoniji, biće boljeg života i napretka!

Severna Makedonija -

Nova Vlada će se brinuti za realne potrebe i državne interese i to će biti glavni prioritet koji će biti ostvaren, navodi se u saopštenju SDSM.

Ogromna većina građana koja je 11. decembra glasala za svoju i za budućnost svoje dece očekuje ove promene. Parlamentarna većina je formirana sa 67 mandata i od oko 700.000 građana. U narednom periodu, građani će veoma brzo dobiti svoju Vladu. Nova Vlada će se brinuti za realne potrebe i državne interese i to će biti glavni prioritet koji će biti ostvaren, navodi se u saopštenju SDSM.

"Radnici će dobiti povećanje minimalne plate na 12 hiljada denara (oko 24.000 dinara) u prvoj godini, a ona će porasti do 16 hiljada denara do kraja mandata nove reformske Vlade. Prosečna plata će porasti do 500 evra. Biće smanjeni životni troškovi građana.

Građani će plaćati manje račune za električnu energiju, budući da ćemo vratiti dnevnu jeftiniju tarifu od 2 sata svakog dana i preko celog vikenda. Đacima će biti olakšano budući da neće polagati eksterno testiranje, a neće biti apsurdnih kazni za nastavnike. Narod neće više plaćati radiodifuznu taksu.

Svaki građanin će dobiti nazad 15 procenata od PDV-a naplaćenih kroz fiskalne račune. Domaćinstva će imati više novca u kućnom budžetu. Makedonija će napredovati prema EU i NATO. Građani znaju da sve to omogućava Program nove reformske Vlade Makedonije. Zato su svi dužni da omoguće miran transfer vlasti prema volji građana. Promene će se desiti brzo, za zajedniči život svih građana Republike Makedonije", kaže se u saopštenju te stranke.

(plusinfo.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track