(VIDEO) SDSM PREDLOŽIO PREDSEDNIKA SOBRANJA: Neće dozvoliti blokadu rada Skupštine
Foto: Youtube/SDSM

Kriza u Makedonji

(VIDEO) SDSM PREDLOŽIO PREDSEDNIKA SOBRANJA: Neće dozvoliti blokadu rada Skupštine

Severna Makedonija -

Dvadeset poslanika SDSM je podnelo predlog za predsednika Skupštine, dok se VMRO-DMNE samo pravi da ušestvuje u radu, a suštiniski ga koči.

Portparol SDSM-a, Petar Šilegov kaže da će to pitanje nova parlamebtarna većina uzetu u razmatranje, a da je opozicija pokušala da debatu odvuče u nedogled. Oni su hteli i formiranje Komisije za izbor, što je po Šilegovu bezpredmetno.

"Mi ćemo kao parlamentarna većina preuzeti odgovornost i nećemo dozvoliti da dalje blokiraju rad parlamenta. Pitanje koje se sada razmatra je rad Komisije čija je funkcija bila da predlaže predsednik Skupštine. Ta komisija je već besmislena jer je podnet zahtev 20 poslanika za izbor predsednik Skupštine, a može se i danas odlučiti na ovoj sednici kao 4. tačke dnevnog reda", rekao je Šilegov.

"Danas su građani svedoci ko želi da nastavi krizu i ko želi da Republiku Makedoniju kao taoca. Opozicija sama krši pravila, a očajanje i strah koji se vidi u očima ministara i poslanika iz VMRO-DPMNE jepreviše očigledan. Parlamentarna većina ima obavezu da ne dozvoli dalje blokiranje demokratskog proces. Ako dozvolimo da se to nastavi dok je Gruevski na plaži, Makedonija će ekonomski kolabrirati. Studenti neće imati stipendije administracija neće imati platu, poljoprivrednici neće imati subvencije. Još jednom apelujemo da se zaustavi kršenje pravila. Dužnost parlamentarne većine je da preuzmu odgovornost i da se izabere parlament. U svakom drugom slučaju bismo bili saučesnici u blokiranju Makedonije", kaže portparol SDSM, Peter Šilegov.

(Plusinfo.mk)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track