SDSM TVRDI: Gruevski i Mijalkov izvršili državni udar!
Foto: Printscreen Facebook

Afera "Prisluškivanje"

SDSM TVRDI: Gruevski i Mijalkov izvršili državni udar!

Severna Makedonija -

Nikola Gruevski, Sašo Mijalkov i njihovi saučesnici počinili su državni udar i dosad neviđeno kršenje prava i sloboda građana, upozorava opoziciona SDSM.

Laži Nikole Gruevskog o stranim službama i žutim kombijima su propale i javnost shvata zašto on mesec dana beži od javnog i transparentnog sudskog postupka, koji je obećao, i od odgovora građanima na pitanje ko je, kako i zašto prisluškivao po Makedoniji, kažu u SDSM.

MAKEDONSKO TUŽILAŠTVO: Državna bezbednost nezakonito prisluškivala hiljade telefonskih brojeva

"Eto ko je napravio puč. Eto ko je prisluškivao 20.000 građana. Ovo je pokušaj da se uvede kompletna diktatura i da se uništi pravo na privatnost kroz nadzor građana. U kakvoj je paranoji bila ta bratija koja nije verovala nikom i prisluškivala je čak i svoje najbliže saradnike? Kao što je javnost čula, oni su naređivali nezakonite radnje za koje treba da odgovaraju", navodi se u saopštenju SDSM.

"Ovo pokazuje kako su Gruevski i Mijalkov nezakonito pratili i prisluškivali političare, biznismene, novinare, građane, kako su imali pristup svim informacijama, što je poznato svima u zemlji, da bi im bilo lakše da ukradu izbore. Za ovo Gruevski, Mijalkov i svi ostali moraju da odgovaraju. Pravde mora biti", zaključuje se u saopštenju SDSM.

(Plusinfo.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track