GINEKOLOG MONSTRUM: Krenula na porođaj ne sanjajući kakva je noćna mora čeka!
Foto: Printscreen Yumama.com

SKANDAL U MAKEDONIJI

GINEKOLOG MONSTRUM: Krenula na porođaj ne sanjajući kakva je noćna mora čeka!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Ginekolog iz Skoplja Nikolče Damčevski lagao je pacijentkinju da je trudna i uredno joj devet meseci vodio trudnoću.

Pacijentkinja je posle više neuspelih pokušaja da ostane trudna odlučila da pokuša da zatrudni uz pomoć veštačke oplodnje na skopskoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo gde joj je i urađen zahvat. Pacijentkinja (40) koja je želela da ostane anonimna rekla je da je doktor Damčevski uveravao da je trudna iako je krvarila.

"Dao mi je hormonsku terapiju i injekcije protiv zgrušavanja krvi i uveravao me da se u mom stomaku razvija život. Muž i ja bili smo presrećni, iako sam bila pod stalnim terapijama. Kupovali smo igračke, odeću, stvari za dečiju sobu", priča ova četrdesetogodišnja pacijentkinja.

Ginekolog joj je osim što joj je prepisao lekove i terapije, radio sve potrebne analize i ultrazvuk, čak saopštio da čeka dečaka. Iako se po njenoj računici približavao termin porođaja on je odlagao porođaj i čak u jednom momentu joj predložio da se porođaj obavi u Prilepu, što je žena odbila. Kada više nije mogao da odlaže porođaj, doktor je pozvao supruga i rekao mu da je njegova žena umislila da je trudna a da nije.

Predložio mu je čak i tri opcije kako da joj to saopšte tu vest. Jedan od predloga bio je da ženi urade carski rez i onda joj saopšte da je rodila mrtvo dete, drugi da je uspavaju urade kiretažu i onda joj kažu da je dete mrtvo ili da joj suprug saopšti da nije bila trudna!

Čovek je u šoku otišao kući gde ga je čekača supruga sa pripremljenom torbom za odlazak u porodilište. Kad su stigli u ordinaciju dali su joj sredstvo za smirenje a doktor joj je onda rekao da sedne jer ono što će joj reći može da je uznemiri. Tada joj je saoptio da je u pitanju bila lažna trudnoća, da je imala spontani pobačaj u šestoj nedelji trudnoće, ali da joj nije odmah rekao jer je hteo da joj poboljša funkcije njenih reproduktivnih organa.

Žena je u šoku neverujući šta čuje otišla kod drugog doktora koji joj je potvrdio da nije trudna , i sam neverujući u priču koju je čuo. Protiv njega je pokrenuti istragu, a može biti podignuta optužnica za prevaru i falsifikovanje kao i delo protiv zdravlja ljudi. Doktor Damčevski nije želeo da komentariše slučaj dok je proces u toku.

(Sloboden pečat/novatv.mk)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Da li je piletina zaražena salmonelom stigla u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track