(VIDEO) ZAEV O REZULTATIMA IZBORA U MAKEDONIJI: Gruevski ne sme da formira vladu
Foto: Printscreen Facebook

Rezultati

(VIDEO) ZAEV O REZULTATIMA IZBORA U MAKEDONIJI: Gruevski ne sme da formira vladu

Severna Makedonija -

Lider SDSM Zoran Zaev čestitao je pobedu građanima Makedonije i poručio da aktuelni premijer Nikola Gruevski ne sme da formira vladu.

"Poštovani građani, želim da čestitam istorijsku pobedu građana Makedonije na parlamentarnim izborima. Zajedno smo porazili režim", rekao je Zaev.

On je rekao da je većina građana Makedonije glasala za život, slobodu i demokratiju kao i da ne žele da kriminalci vladaju.

"Zajedno smo postigli rezultat koji je primer u svetskim razmerama i o kom će se pisati u udžbenicima. Zajedno smo pobedili režim sa penkalom i glasom", rekao je Zaev i dodao da je pobedila multietnička Makedonija.

"Režim ne sme da formira vladu i poručujemo svim partijama koji su dobili mandate od građana, da ne pomišljaju da ponište volju građana. Nikola Gruevski ne sme da formira vladu u Makedoniji", rekao je Zaev.

Oni na konferenciji rekao da je bilo nedoumica u javnosti oko rezultata izbora, ali da njegova i režimska stranka imaju jednak broj mandata i to po 50.

Zaev je objasnio da su prvi neoficijelni rezultati zbunili građane kao i da su SDSM i VRMO-DPMNE osvojile po 50 poslanika, a ne kao što je ranije javljeno.

On je dodao i da će biti podneti prigovori zbog nekih neregularnosti na izborima.Odgovarajući na pitanja novinara ko bi mogao da formira vladu ako to ne uradi Gruevski, odgovorio:"Rekao sam da Gruevski ne sme da formira vladu. Ako to on ne uradi, onda se zna ko će formirati vladu".

Zaev je poručio da će biti sačekani konačni rezultati, ali da je Makedonija već slobodna zemlja.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track