(VIDEO) ZAEV NAJAVIO POBEDU GRAĐANSKE MAKEDONIJE: Imamo šansu za parlament u kojem će narod vladati
Foto: AP 11 Okt 2016

Izbori u Makedoniji

(VIDEO) ZAEV NAJAVIO POBEDU GRAĐANSKE MAKEDONIJE: Imamo šansu za parlament u kojem će narod vladati

Severna Makedonija -

Lider SDSM Zoran Zaev pozvao je danas građane Makedonije da izađu na izbore 11. decembra i donesu istorijsku pobedu građanske države.

"Mi smo pokazali da smo ujedinjeni, mi dokazujemo da smo iskreni u opredeljenosti za korenite, suštinske promene u našoj zemlji. Živela Makedonija!", rekao je Zaev na početku obraćanja na 21. kongresu ove stranke u Skoplju.

Zaev je naglasio da je lista SDSM-a i njegovih koalicionih partnera ona koja će pobediti 11. decembra i da "promene u Makedoniji počinju danas".

Nezapamćeno je u političkoj praksi Makedonije, u regionu i šire, da jedna stranka široko otvara svoja vrata i otvara dušu građanima.

"Da li znate zašto smo uspeli? Jer smo porasli. Jer smo sazreli. Zato što smo prihvatili, ti, ja, ovaj do vas, iza vas, ispred vas - da smo svi mi građani! Sa istom potrebom da nekom pružimo ruku i da nam bude pružena ruka. Jer su građani prepoznali svoje partnere, baš kao što smo prepoznali naše partner - građane", rekao je Zaev.

On je dodao da se tako gradi solidarnost društva i ravnopravnost građana, kao i da je svaki čovek važan. Zaev je dodao da njihova izborna lista ne pravi razliku između regiona, gradova i sela, različitih profesija ili etničkih zajednica.

"Imamo šansu da stvorimo blistavi parlament u kom će narod imati vlast. Taj parlament će izabrati iskrenu i odgovornu vladu ljudima. Ta vlada će garantovati mesto za sve, mesto za sve u našoj zajedničkoj Republici Makedoniji! Sada je vreme da zajedno, ujedinjeni, napravimo promene. Mi imamo obavezu da se borimo! Planiramo da živimo u Makedoniji. Da bi naši mladi ostali ovde u Makedoniji, za svakog od nas u našoj Makedoniji", rekao je Zaev.

On je pozvao delegate i građane da podrže listu koja donosi poraz "autoritarnom režimu" u državi."Uvaženi delegati, pozivam vas da zajedno pošaljemo poruku Makedoniji da nije samo Zoran Zaev taj koji veruje u građansku Makedoniju! Da pošaljemo poruku da Socijaldemokratski savez Makedonije veruje u građansku Makedoniju! Blagoslovena da je budućnost naše majke - Republike Makedonije!", rekao je Zaev na skupu.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track