VIŠE OD DECENIJE PLJAČKALI NAROD: Gruevski neće da preda vlast pa izaziva HAOS U DRŽAVI
Foto: AP

Monstruozno ogrezao u vlasti

VIŠE OD DECENIJE PLJAČKALI NAROD: Gruevski neće da preda vlast pa izaziva HAOS U DRŽAVI

Severna Makedonija -

Lider makedonske stranke VMRO-DPMNE i bivši premijer Nikola Gruevski svestan da gubi sve poluge vlasti spreman je da izazove haos u državi ne bi li bi sprečio dolazak opozicionog lidera Zorana Zaeva na čelo države, što bi značilo pokretanje istrage o korupciji i nebrojenim kriminalnim aferama koje su obeležile njegovu vladavinu.

U te svrhe Gruevski je spreman na sve, pa i na plasiranje lažnih vesti u tamošnjim medijima poput one o navodnim dogovorima Zaeva sa albanskom strankom DUI da Srbi budu osuđeni za genocid nad Albancima u Makedoniji što je Socijaldemokratki savez Makedonije (SDSM) odbacio kao notornu laž.

Nijedna laž Gruevskog neće sprečiti bolju budućnost Makedonije

"Laži optuženog Gruevskog (u slučaju koji vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore) za navodna redefinisanja, federalizacije i kantonizacije Makedonije su posledica straha od suočavanja sa pravdom", navodi se u saopštenju SDSM.

Kako se ističe, "niko više ne veruje Gruevskom" i "građanima je jasno da su pod pretnjom samo privilegije" bivšeg premijera i njegovih najbližih saradnika.

"Nikola Gruevski se celih 10 godina zločinački odnosio prema Makedoniji i njenim nacionalnim i strateškim interesima", navodi stranka Zorana Zaeva, ističući da građanska Makedonija "korača prema boljoj budućnosti za sve i da nijedna laž Gruevskog to neće sprečiti”.

Kako se navodi u saopštenju SDSM Gruevski i njegovi najbliži saradnici će "odgovarati pred institucijama sistema za krađu, kriminal, korupciju, lične i profesionalne tragedije koje su naneli građanima Makedonije”.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žrtvovao bi mir i stabilnost Makedonije zarad sopstvenih interesa

U današnjem intervjuu Televiziji Sitel i u postu na svom Fejbuk profilu, Gruevski je izneo niz neistina čiji jedini cilj je pokušaj podgrevanja nacionalne netrpeljivosti između različitih etničkih grupacija u Makedoniji te izazivanje opšteg haosa i destabilizacija države, a sve da bi se zataškale brojne kriminalne i korupcionaške afere koje su obeležile period njegove vladavine.

Podsećamo, većina građana, njih više od 612.000, na vanrednim parlamentarnim izborima glasala je za promene i i logičan sled događaja je da Makedonija uskoro dobije vladu građana, koju će predvoditi SDSM.

(EPK/Agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: (Kurir TV) SILA 2. epizoda - Poređenje ruskog S 300 i kineske kopije HQ-9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja