VRAĆAJU SE KUĆI: 68 izbeglica iz Makedonije preko Grčke krenulo nazad u domovinu!
Foto: Ap Dec 2015

Po sopstvenoj želji

VRAĆAJU SE KUĆI: 68 izbeglica iz Makedonije preko Grčke krenulo nazad u domovinu!

Severna Makedonija -
SKOPLJE - Grupa od 68 izbeglica napustila je prihvatni centar Tabanovce u Makedoniji da bi se, po sopstvenoj želji, vratili u matične zemlje, preko Grčke.

Pozivajući se na Regionalni centar za upravljanje krizama (RCUK) Kumanovo, taj portal navodi da su izbeglice jutros poslate vozom za Đevđeliju, koja se nalazi na makedonsko grčkoj granici.

Prema podacima RCUK, u prihvatni centar Tabanovce, koji se nalazi na makedonsko-srpskoj granici, iz Srbije je 22. februara vraćeno 320 izbeglica u osam autobusa.

Vraćena su 82 državljana Avganistana, 74 osobe iz Sirije i 160 iz Iraka.

Kako je javila nacionalna televizija Telma, u kampu za privremeni smeštaj u mestu Idomeni u Grčkoj, na granici sa Makedonijom, nalazi se oko 4.000 izbeglica i migranata, uglavnom Avgranistanaca.

Foto: AP
Foto: AP

Đevđelijski taksisti i privatni autobuski prevoznici danas su prekinuli proteste i blokade graničnog prelalaza Bogorodica, koje su od polovine februara svakodnevno organizovali u znak protesta što nisu uključeni u prevoz izbeglica od južne do severne makedonske granice.

Taksisiti time, kako je rekao predsednik njihovog udrženja Mile Angelov, žele da daju doprinos bezbednosnim snagama u borbi pritiv izbegličkog talasa i omoguće policijacima, koji tokom protesta regulišu saobraćaj, da se uključe u obezbedjivanje granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track