PAHOR MOLI PUTINA I TRAMPA DA SE SASTANU U SLOVENIJI: Spremni smo da vam budemo domaćini!
Foto: Fonet AP, Printscreen

Kad ih toliko moli...

PAHOR MOLI PUTINA I TRAMPA DA SE SASTANU U SLOVENIJI: Spremni smo da vam budemo domaćini!

Region -

MINHEN - Predsednik Slovenije Borut Pahor zamolio je američkog potpredsednika Majka Pensa da prenese lideru SAD Donaldu Trampu da je Slovenija spremna da bude domaćin prvog sastanka američkog predsednika sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom.

Pahor se kratko sreo sa Pensom na marginama bezbednosne konferencije u Minhenu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pahor je ocenio da je Slovenija interesantna zemlja kao domaćin sastanka jer je "nedvosmisleno posvećena EU i NATO", a istovremeno je održala "dobre odnose sa Rusijom što je dokazala i moja nedavna poseta toj zemlji". On je takođe rekao novinarima u Minhenu da ima utisak da sada svi iščekuju prvi Trampov i Putinov susret, kao i da su neke zemlje zabrinute da bi njihovi interesi bili ugroženi poboljšanjem američko-ruskih odnosa, dodajući da veruje da je to opravdan strah s obzirom na neke od ruskih ambicija u međunarodnim pitanjima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da nema ništa protiv da Ljubljana bude moguće mesto sastanka sa Trampom, ali je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva.

"Što se tiče Ljubljane i Slovenije uopšte, to je predivno mesto za takvu vrstu dijaloga, ali to ne zavisi samo od nas, zavisi od niza faktora...", rekao je Putin posle razgovora sa Pahorom, koji je tada bio u poseti Rusiji.

Bonus video

10 RAZLOGA ZA SUSRET PUTINA I TRAMPA U BEOGRADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track