PLATI DANAS, UMRI SUTRA: Svoju sahranu u Sloveniji građani mogu da plate za života i na rate!
Foto: Shutterstock

investicija u budućnost

PLATI DANAS, UMRI SUTRA: Svoju sahranu u Sloveniji građani mogu da plate za života i na rate!

Region -

LJUBLJANA - U Sloveniji je osnovan prvi servis za pogrebne usluge koji se od klasičnih razlikuje po tome što svoju sahranu naručuju po vlastitom ukusu još žive osobe, i odmah plaćaju u gotovini ili u ratama, i tako oslobađaju porodicu i budućih briga i troškova u najtežim trenucima.

U oglasnim porukama i na svojoj veb-stranici, novi pogrebni servis "Moj pogrebni plan" upozorava da su pogrebni troškovi sve veći, i da oni garantuju da će uplaćena sredstva osoba koje o svom odlasku s ovog sveta razmišljaju odgovorno i ne misle time da opterećuju porodicu mogu pametno da ulože u investicione fondove i tako ih uvećaju do dana njihove smrti.

Zato već sada oni koji s novim pogrebnim servisom sklope ugovor mogu da planiraju i plate vlastitu sahranu po garantovanim trenutnim cenama na tržištu i uz pogrebnu ceremoniju koju unapred požele i zapišu. Za početak, u ponudi su tri paketa pogrebnih usluga, više, srednje i niže klase.

"O organizaciji i plaćanju sahrane brinemo mi i dovoljno je samo da nas rodbina i porodica obaveste telefonskim pozivom. Izbor usluge, a time i cene su racionalni, jer se ne radi pod pritiskom teškog trenutka", navode u poduzeću Moj pogrebni plan.

Prema rečima osnivača fonda, Alenke Žnidaršič Krajnc koja se bavi i poslovima osiguranja, i domovima za starije osobe, vodila se iskustvima iz drugih razvijenih zemalja, gde se, kako tvrdi, za praksu angažovanja planera za sopstvenu sahranu odlučuje već svaki dvadeseti čovek stariji od 65 godina.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track