ŠEF DIPLOMATIJE BiH: Ne podržavam sankcije SAD protiv Dodika
Foto: AP

Crnadak o sankcijama

ŠEF DIPLOMATIJE BiH: Ne podržavam sankcije SAD protiv Dodika

Region -

BIJELJINA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da nikada nije podržao nijedne sankcije, pa tako ne podržava ni sankcije SAD protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali je dodao da je ideja o tome da ambasadorka SAD Korman Morin bude proglašena nepoželjnom u BiH nerazumna i potpuno pogrešna.

"Ne mogu da zamislim nikoga ko se u Republici Srpskoj zbog ove situacije raduje. Ipak, je reč o predsedniku Republike", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je naglasio da sankcije koje su SAD uvele predsedniku Srpske nisu usmerene ni protiv Republike Srpske, ni protiv BiH, iako će, kako kaže, biti posledica i za Srpsku i za BiH.

"Ove sankcije odnose se samo na Milorada Dodika i rezultat su njegovog ličnog odnosa sa američkom administracijom, sa kojom on igra jednu dugogodišnju 'igru živaca'", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare. On je istakao da, ako Dodik u "ovu priču" uvuče srpski narod, vladu i Narodnu skupštinu Republike Srpske, onda će, kako kaže, uvesti Srpsku u izolaciju.

"To nije dobro i ja ga zato pozivam da to ne radi. Ove sankcije uveo je Stejt dEpartment, a ne Američka ambasada u Sarajevu, i ideja da američki ambasador u BiH Morin Kormak bude proglašena personom non grata je nerazumna i potpuno pogrešna", mišljenja je Crnadak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track