SLOVENAČKI PREDSEDNIK: Bez obzira na Bregzit EU čekaju neizbežne promene
Foto: Profimedia

Referendum

SLOVENAČKI PREDSEDNIK: Bez obzira na Bregzit EU čekaju neizbežne promene

Region -

Slovenački predsednik Borut Pahor rekao je danas u Ljubljani da Evropsku uniju, bez obzira na ishod britanskog referenduma, očekuju neizbežžne promene.

Evropska unija, bez obzira na rezultat referenduma u Velikoj Britaniji, nalazi se pred "neizbežžnim promenama" jer ona kakva je sada ne možže opstati, rekao je Pahor na konferenciji za novinare posle susreta s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Dodao je da Slovenija bez obzira na budući razvoj EU mora ostati u "čvrstom jezgru" u EU međusobno najpovezanijih država koje su članice Šengena i evrozone.

Hrvatska predsednica je nakon razgovora, između ostalog, rekla da će obe držžave, uprkos problemima koji se pojavljuju u Evropskoj uniji, i dalje podsticati reforme i promene kod zemalja u okružženju koje žžele da postanu članice Evropske unije i ispune potrebne standarde.

"Potrebno nam je višše, a ne manje Evrope", kazala je hrvatska predsednica, dodajući da su prošširenje i integracija susednih država i u interesu slovenačke i hrvatske privrede, i da integracije omogućavaju stabilnost i materijalni prosperitet zemalja koje se uključuju u evropsku porodicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja