UZDAJU SE U VIŠU SILU: Ljubljana traži pomoć Vatikana u sporu sa Hrvatskom oko Piranskog zaliva
Foto: Printscreen I Profimedia

Preko veze

UZDAJU SE U VIŠU SILU: Ljubljana traži pomoć Vatikana u sporu sa Hrvatskom oko Piranskog zaliva

Region -

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Karl Erjavec boravio je u Vatikanu, gde se sastao sa sekretarom Svete stolice sastao sa nadbiskupom Paulom Ričardom Galagerom sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o arbitraži o granici sa Hrvatskom u Piranskom zalivu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije.

Erjavec je, kako se navodi, svog sugovornika informisao o stanju arbitražnog postupka i izrazio očekivanje da će Sveta stolica "i ubuduće podržavati takav način rešavanja bilateralnih pitanja o kojima se države ne mogu sporazumeti same", objavila je STA.

Erjavec je kazao da se razgovaralo i o problematici izbeglica, te stanju na zapadnom Balkanu.

Kako je ranije saopšteno iz Arbitražnog suda u Hagu, arbitražni postupak o granici između Slovenije i Hrvatske u Piranskom zalivu je završen, a odluka će biti saopštena uskoro.

Evo kako je hrvatski Večernji list citirao otkriće Kurira
Evo kako je hrvatski Večernji list citirao otkriće Kurira

Podsećamo, Kurir je otkrio aferu o arbitraži Piranskog zaliva, a srpsko izdanje Njuzvika je i objavio transkripte koji to dokazuju, da su slovenačke diplomate vršile uticaj na međunarodne sudije Arbitražnog suda da granicu Piranskog zaliva postave u korist Slovenije tako što će joj dodeliti 2/3 tog zaliva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track