(VIDEO) SLOVENIJA: Pet mrtvih, 30 povređenih u lančanom sudaru 70 vozila
Foto: Facebook/screenshot

Autoput

(VIDEO) SLOVENIJA: Pet mrtvih, 30 povređenih u lančanom sudaru 70 vozila

Region -
Ljubljana -- Najmanje 5 osoba je poginulo, a 30 je povređeno u lančanom sudaru 70 vozila kod mesta Senožeče u opštini Divača, na zapadu Slovenije.

Policija je navela da je oko 70 vozila, među kojima autobus i nekoliko kamiona, učestvovalo u udesu koji se dogodio oko 14:30, 70 kilometara od Ljubljane, na autoputu koji povezuje glavni grad Slovenije sa Jadranskom obalom, prenose slovenački mediji.

Policija je ranije danas saopštila da je najmanje pet ljudi poginulo u nesreći, kao i da je najmanje 16 putnika povređeno., prenela je agencija STA.

Policija navodi da su udes izazvale gusta magla i loša vidljivost na putu.

Načelnik urgentnog centra u KBC Ljubljana Anže Kristan rekao je za televizijsku stanicu POP TV da je sedam povredjenih već stiglo u bolnicu, a da je još nekoliko na putu.

Na fotografijama očevidaca objavljenim na onlajn medijima može se videti na desetine zgužvanih automobila, od kojih su neki zaglavljeni ispod kamiona.

Put je zatvoren za saobraćaj dok hitna pomoć, vatrogasci i policija nastoje da pruže pomoć i rasčiste mesto nesreće.

Ukoliko bilans nastradalih o kome izveštavaju mediji bude potvrđen, biće to najsmtonosniji lančani sudar u istoriji Slovenije i jedan od najvećih kada je reč o broju vozila koja su učestvovala u sudaru, navela je STA.

Huda prometna nesreča na primorski AC

V verižnem trčenju je udeleženih med 30 in 40 osebnih in tovornih vozil. Več oseb je poškodovanih. Uradnih podatkov o smrtnih žrtvah še ni. Po neuradnih podatkih pa naj bi umrle najmanj štiri osebe. Bralka nam je sporočila, da jih je na nevarnost opozoril moški, ki je ob avtocesti mahal z lučko. Več na: http://24ur.com/ntmup1

Posted by 24ur.com on Saturday, January 30, 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track