(VIDEO) MUK U BERLINU: Turci šokirali Nemce i nametnuli pritisak srpskim košarkašima
Foto: AP

Iznenađenje na Evrobasketu

(VIDEO) MUK U BERLINU: Turci šokirali Nemce i nametnuli pritisak srpskim košarkašima

EP Košarka -
Reprezentacija Turske gotovo sve vreme ubedljivo vodila, a domaćin u finišu propustio šansu da meč uvede u neizvestan finiš

Reprezentacija Turske pobedila je Nemačku u Berlinu u utakmici trećeg kola Grupe B Evrobasketa:

Nemačka - Turska 75:80 (11:31, 13:10, 19:19, 32:20).

Turci su od starta dominirali i brzo stekli ubedljivu prednost. U većem delu meča su je održavali, vodili i sa više od 20 poena razlike, ali su domaćini u finišu uspeli da priđu na samo "minus sedam". Tada su Nemci imali nekoliko napada da još više smanje zaostatak i finiš utakmice učine uzbudljivim, ali nijedan od njih nisu realizovali. Sve što su Dirk Novicki i drugovi uspeli da urade do kraja je da ublaže poraz na "minus pet".

Čedi Osman (5sk) sa 17 poena, Semih Erden (9sk) sa 16, Ersan Iljasova i Ali Muhamed (5sk) sa po 15 bili su najzaslužniji za trijumf Turaka.

Najefikasniji na meču bio je nemački reprezentativac Denis Šreder sa 24 poena, a imao je i šest asistencija. Dirk Novicki je ubacio 15 poena, a Robin Bencing 13.

Pobeda Turaka nametnula je srpskoj reprezentaciji dodatni pritisak da pobedi u sutrašnjem međusobnom duelu (14.30), jer bi eventualni poraz "orlove" mogao da dovede u krug ekipa sa istim učinkom - Turskom i Španijom - udalji ih od prvog mesta u grupi.

Prethodno, u Grupi B Srbija je deklasirala Island, a kasnije večeras sastaju se i Španija - Italija.

TABELA: Srbija 3-0, Turska 2-1, Španija 1-1, Italija 1-1, Nemačka 1-2, Island 0-3.

Parovi četvrtog kola: Srbija - Turska, Italija - Nemačka, Španija - Island.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track