SVIM SRCEM NAVIJAMO ZA NEKE NOVE ORLOVE: Igraj i pobedi!
Foto: Beta

Evrobasket 2017.

SVIM SRCEM NAVIJAMO ZA NEKE NOVE ORLOVE: Igraj i pobedi!

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije stigla je u Istanbul, gde će, uprkos svim problemima, od sutra jurišati ka još jednom velikom rezultatu

Koga nema, bez njega se mora.I može. I hoće.

Sa tom istinom u glavi srpski košarkaški reprezentativci otputovali su na Evropsko prvenstvo u Istanbulu, svesni svojih kvaliteta i svesni činjenice da je pred njima dve nedelje žestokih borbi.

foto: Ilustracija

Pripreme su odrađene na najbolji mogući način, a posle serije otkaza selektor Aleksandar Đorđević poveo je u pohod ka novom velikom ostvarenju 12 ratnika, momaka koji su spremni da izgore na parketu i daju sve što imaju za dres s državnim grbom.

foto: Ilustracija

Bez euforije su se neki novi „orlovi“ spremili da još jednom pokažu da su im poznate sve tajne košarke, a prvi izazov biće im Letonija (sutra, 16.00). Sve što su imali da kažu, rekli su pred odlazak, a iz domovine nose pozitivnu energiju i sada već čuvene stihove „Igraj i pobedi, ponosno se vrati...“.

foto: Ilustracija

Košarkaši ljuti

DIVAC, LOPTA NIŠTA NE VALJA!

Kapiteni velikog broja reprezentacija uputili su pismo predsedniku FIBA Irasiju Muratoreu i predsedniku Igračke komisije Vladu Divcu u kojem se žale na izbor lopti kojima će se igrati.

- Želimo da vas obavestimo da smo dobili brojne pritužbe od saigrača zbog promene teksture lopte „molten“, kojom će se igrati. Novina „konzistentan dodir“ uvedena prošlog leta pravi mnogo problema, naročito u finišu utakmica, kada lopta postane vlažna. Tražimo da ona odmah posle šampionata bude promenjena i da aktivni igrači budu uključeni u proces izbora nove lopte - stoji u pismu.

foto: Ilustracija

Vladimir Štimac

SIN NAJVEĆA PODRŠKA

Centar Vladimir Štimac posebnu podršku ima od porodice, posebno od sina Vukana.

- Uskoro će napuniti tri godine, ali je svestan svega. On prati sve, ne samo mene, nego gleda i NBA. Klinci su danas napredniji. Ima svoj košić u kući i stalno igra košarku - uz osmeh nam je rekao Štimac.

Gojko Filipović

Foto: Beta, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog koga morate da gledate EP u košarci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track