SVETSKI, A NAŠ Životna priča Igora Kokoškova: Zvezda mi je bila kao NBA
Foto: Profimedia

Selektor Slovenije pravi bum na Evrobasketu

SVETSKI, A NAŠ Životna priča Igora Kokoškova: Zvezda mi je bila kao NBA

Eurobasket -

NAŠ ČOVEK Srbin, koji je u ulozi selektora odveo Slovence u četvrtfinale Evrobasketa, otkriva kako se osećao igrajući za beogradske crveno-bele, a potom trenirajući crno-bele

Pravi bum napravio je srpski trener Igor Kokoškov u dosadašnjem toku Evrobasketa! Svi pričaju o lepršavoj igri Slovenaca, o tome kako su kandidati za medalju, a u svemu tome jasno se prepoznaje srpska škola košarke.

Igor se za slovenački sajt Košarka prisetio klinačkih dana u Postojni, gde je živela njegova majka i gde je zavoleo skijanje.

Međutim, košarka ga je uzela „pod svoje“, prošao je trnovit put preko Zvezde i Partizana do NBA i selektorskih voda.

- Mnogo sam voleo da skijam, ali kad sam imao deset godina, upoznao sam se s košarkom i odmah zaboravio na sve drugo - kaže Kokoškov, koji se kao 16-godišnjak obreo u Crvenoj zvezdi:

- U to vreme sa mnom su igrali Saša Obradović i Nebojša Ilić. Kad sam došao u Zvezdu, osećao sam se kao da sam došao u NBA! Sve je bilo tako impresivno i nestvarno.

Međutim, igrački snovi prekinuti su na najsuroviji način - povredom, pa mu je preostalo da u sportu koji obožava pokuša da ostane kao trener.

- Najpre sam kao trener otišao u OKK Beograd, a onda u Partizan, koji je u to vreme bio najorganizovaniji klub. Trenirao sam mlađe kategorije, a onda je usledila specijalizacija u SAD. Odlazak u Ameriku u ono vreme, 1995. i 1996, bio je još tabu tema. Izgledalo je kao da sam otišao na Mars.

Četiri operacije

SAOBRAĆAJKA PREKINULA KARIJERU

Saobraćajna nesreća koju je doživeo služeći vojsku odredila je sudbinu Igora Kokoškova.

- Igrao sam do 18. godine. Tada sam otišao u vojsku i doživeo saobraćajnu nesreću u Nišu, u vojnoj policiji. U nezgodi sam povredio nogu, koleno i skočni zglob, zbog čega sam imao čak četiri operacije i 11 meseci fizikalne terapije - priseća se Igor.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Hrvati za poraz od Rusije okrivili Srbiju?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track