HRVATSKA LEGENDA SE DIVI SRBIMA: Neverovatno je kako se šetaju i bez Tea, Bjelice, Kalinića....
Foto: Fiba.com

Ne preteruje

HRVATSKA LEGENDA SE DIVI SRBIMA: Neverovatno je kako se šetaju i bez Tea, Bjelice, Kalinića....

Eurobasket -

Legendarni košarkaš Zoran Čutura, danas sportski kolumnista nekoliko listova u Hrvatskoj, kaže da je neverovatno kako se bez nekoliko standardnih igrača reprezentacija Srbije "šeta" kroz Evrobasket, koji kako je napomenuo i dalje traje, iako je Hrvatska ispala.

"Ako ste slučajno zaboravili – Evrobasket se igra i dalje. Bez obzira na eliminaciju naše reprezentacije. Ne bi čovek rekao… I to je dobra, dobra košarka. Već večeras igraće se polufinale između Španije i Slovenije, a sutra igraju Srbija – Rusija. Realno? Dobro je to što je sport vrlo egzaktan, i relevantno je samo ono što semafor pokazuje na kraju, ispod 0:00, pa tu i nema prostora za neku diskusiju. Ali, da, prema prikazanom ovo društvo zaslužuje međusobno podijeliti medalje; makar je Slovence i Ruse malo tko tamo vidio pre dve nedelje. Raj za kladioničare", piše Čutura.

Bivši as Cibone i jugoslovenski i hrvatski reprezentativac kaže da je prolazak Srbije kroz eliminacionu fazu do sada bio neverovatan imajući u vidu ko sve nedostaje srpskom timu. Za to je prema njegovim rečima zaslužan sistem koji je uspostavio selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

"Srbija je relativno lako prošla premekane Italijane – iako im je Bogdanović s 21 poenom bio najbolji strelac, uništili su ih u reketima. Skinuli su 17 lopti u napadu. Srbija je pravi primer za termin 'momčad', može i 'tim'. Selektor Đorđević je uspostavio sistem, i u toj slagalici nadomestio je odsutne novim delićima. Neverovatno je da se Srbi tako 'šetaju' kroz nokaut fazu bez Teodosića, Bjelice, Kalinića i ostalih... Čestitke", kaže Čutura.

Mnogi su se u susednim zemljama pored Hrvatske više začudili zbog potopa Hrvatske u osmini finala od Rusije. Hrvatska je u grupi delovala ubedljivo, jedina je sačuvala čast protiv moćne Španije, ali je ipak stala već na ulasku u nokaut fazu.

"Moram se još malo vratiti na ispadanje naših u osmini finala na onakav način. Dobio sam te večeri i dan nakon utakmice puno poruka i vodio puno razgovora. Nekako ispada kako su se gledaoci iz Srbije i Slovenije više nasekirali od nas u Hrvatskoj – verovatno jer ne prate našu reprezentaciju u kontinuitetu, pa im je teško da procene njene konačne domete. I, pazite, oni zaista navijaju za nas...", zaključuje Čutura.

Kurir sport, Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo su timovi sa kojim će Zvezda i Partizan Večeras istrčati na teren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track