(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Igrači su heroji, ovo mi je najteži meč u životu
Foto: Reuters

Ponos i želja

(KURIR TV) ĐORĐEVIĆ OTVORIO DUŠU: Igrači su heroji, ovo mi je najteži meč u životu

Eurobasket -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, rekao je posle pobede nad Rusijom (87:79) i plasmana u finale Evrobasketa, da je jako ponosan, ali da je ovo dsamo mali korak, ka nečemu što se još ne zna šta je.

Specijalni izveštač Kurira iz Istanbula - Božidar Manojlović

"Lepo polufinale, timova koji su zaslužili da budu tu, jer su igrali sjajno. Ovi momci su heroji, jer ovo je tim koji za sve vreme priprema nikada nije propustio trening. Bilo je teških dana i igrači su ratnici. Njima ide najveća zasluga za ovo. Ovo je mali korak ka ko zna čemu, jer, ko zna gde možemo da završimo. Sada znamo šta nas čeka igramo protiv najbolje ekipe ovde. Oni nisu izgubili i sada moramo da se usresredimo na to", rekao je Đorđević i potom priznao:

"Ovo je za mene najteži trenerski meč ikada. Zbog tenzije, hrabrosti, svega što je bilo."

Selektor je zatim pokušao da se seti detalja sa meča:

"Vasa je pogodio važan šut i pokazao i u prvom poluvremenu da ima sigurnost. Imamo problem sa Jovićem i to je jedna briga. Ne znam šta će biti? Bili smo spremni znali šta hoćemo i posebno u prve dve četvrtine odigrali odbranu na sjajnom nivou. Mislim da su Bogdanović, Milosavljević, Lučić odradili sjajan posao na Švedu. ma svi su bili sjajni. I sada imam samo reči hvale za njih."

foto: Printskrin

Dotakli se Đorđević i navijača:

"Sa navijačima se živi i igra. Oni nam daju snagu i volim što ih je bilo. Spremni smo da ih sačekamo i u finalu i zajedno se borimo za zlato!".

Primetno je bilo da je posle meča na terenu bio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Saša Danilović:

"Saša je došao dole. Momci su sjajno prihvatili ovakav način rada i to je nešto što ne može da se nauči."

Selektor je upitan i o odluci FIBA da izbriše sve medalje koje je osvojila Jugoslavija

"Ne možemo samo da nasledimo dugove. Beograd je bio glavni grad i te zemlje. Ali to je politika. Neka se time bave ljudi koji vode Savez. A mi? Već smo pričali o Sloveniji. U svlačionici smo rekli da su oni spremni, da su imali dan više da se odmore i da atletski izgledaju moćno. Ali igramo finale i sada nema Amerikanaca. Sada su tu Slovenci", rekao je Đorđević.

Kurir sport, Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track