(KURIR TV) BOGDANOVIĆ I MAČVAN U GLAS PORUČILI: Osvojićemo to zlato za Srbiju!
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

OSVOJILI SREBRO NA EP

(KURIR TV) BOGDANOVIĆ I MAČVAN U GLAS PORUČILI: Osvojićemo to zlato za Srbiju!

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Istanbulu osvojila srebrnu medalju, doputovala je u Beograd.

Predstavnicima medija su se po povratku u Srbiju obratili košarkaši Milan Mačvan i Bogdan Bogdanović, selektor Aleksandar Đorđević i predsednik Košarkaškom Saveza Srbije Predrag Danilović.

"Siguran sam da je ovo ogroman uspeh. Naravno da kada igramo finale svui igramo da pobedimo, ali smatram da smo napravili veliki velik uspeh. Čestitam svima", rekao je predsednik KSS

Zamenik kapitena Bogdan Bogdanović je kratko kazao:

"Završilo se i ovo leto. Kada se sve sumira zadovoljni smo tom medaljom. Mada sportski nije lepo kada se završi sa porazom. Ali napravili smo uspeh"

Kapiten Milan Mačvan je izrazio zahvalnost medijima i navijačima:

"Hvala što ste nas podržavali. Iza nas je veliki tuirnir. Dali smo maksimum i zasluženo došli do finala. Na kraju nismo imali snage. Zahvalio bih se stručnom štabu i ljudima iz Saveza za tretman koji smo imali, a koji nam je bio preko potreban"

Selektor Đorđević je istakao:

"Hvala što ste nas ispratili i dočekali na izuzetan način. To znamo da cenimo. Naklon svim igračima i sa moje strane. Moraju da budu ponosni na sve što su izdržali u poslednja dva meseca. Ovo su bile ekstremne pripreme za to ekstremno takmičenje. Još jedna medalja u nizu. Još jedno veliko hvala, veoma sam ponosan. I nadam se da će reprezentacija nastaviti da donosi medalje."

Đorđević je potom upitan da prokomentariše situaciju u kojoj po dobijanju nije želeo da pozdravi premijerku Srbije Anu Brnabić, koja je bila na terenu:

"Hvala na čestitkama", bilo je sve što je rekao selektor Srbije.

Bogdanović i mačvan su se još jednom osvrnuli na poraz od Slovenije u finalu

"Treba da prođe neko vreme, da bi shvatio gde si pogrešio. Ali iskreno, nije ni bilo vremena da razmišljamo o tome. Svima nam je pao teret sa leđa. Teško je da slaviš poraz. Sportski su motivi za pobedu. Ali uzećemo to zlato", rekao je Bogdanović.

Milan Mačvan je istakao:

"Poraz je nauk, posebno za mlađe igrače, ali nadam se da ćemo u budućnosti osvojiti to zlato."

Selektor Đorđević je na kraju zamoljen da prokomentariše činjenicu da je naš tim u FIBA poslao materijal sa pritužbma na suđenje.

"Imali smo loš tretman. Neadekvatan za taj nivo takmičenja i kvalitetnu košarku. To svi rade da zaštite svoj tim. Možda sam subjektivan, ali mislim da nismo daleko od istine."

Selektor Srbije potom jre još jednom pričao o finalu:

"Posle polufinala napor i emotivno pražnjenje je bilo veliko. Nismo uspeli da se vratimo. Slovenija je igrala impozantno i nije imala toliki emotivni naboj. u polufinalu. Falio nam je taj dan i zdravih 12 igrača, jer smo ostali bez Lazića i sa povređenim Jovićem. Falilo je dakle i sreće. Ali ona se zaslužuje. Nije ovo nikakav alibi, već samo konstatacija da su zaista dali poslednji atom snage da odigraju finale i hvala im na svemu što su uradili."

Kurir sport

Foto: Fiba.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track