BLAŽEVIĆ USKORO NA SUDU: Portugalci tuže Ćiru zbog izjave u Kuriru
Foto: Profimedia

Kurir se čita i u Portugalu

BLAŽEVIĆ USKORO NA SUDU: Portugalci tuže Ćiru zbog izjave u Kuriru

Francuska 2016 -

Nakon izjave hrvatskog stručnjaka u Kuriru o tome da su Sporting i Portugal namestili dve utakmice protiv njega, klub iz Lisabona najavio tužbu

Tvrdnje Miroslava Ćire Blaževića da je Sporting namestio utakmicu protiv Dinama 1982. godine, kao i da su Portugalci isto učinili u duelu protiv selekcije BIH u baražu za SP 2010. godine, izrečene u Kuriru, uticale su da čelnici lisabonskog kluba najave tužbu protiv iskusnog trenera.Oni su se na ovakav korak odlučili nakon Ćirovih izjava u Kuriru, a svoju odluku su istakli na zvaničnom klupskom sajtu.Pakosni Hrvat- Sporting nikada u svojoj istoriji dugoj 110 godina nije namestio meč. Doneli smo odluku da tužimo Blaževića zbog iznošenja neprihvatljive i neosnovane optužbe. Izražavamo punu podršku i solidarnost FS Portugala u ovoj situaciji. Blažević je prepun mržnje i zle namere, a vrlo je pakostan čovek. Da ima ikakav kredibilitet, trener s njegovim iskustvom sigurno bi pomogao Hrvatskoj u pripremama za meč sa Portugalom, ali izgleda da ga nema - stoji u saopštenju Portugalaca.Informacija da će ga Portugalci tužiti, Blaževića je iznenadila, ali ne i uplašila jer on tvrdi da govori istinu.- Auuu, ala su me ispljuvali u pičku materinu... Vidiš, sine moj, nisam znao da se Kurir čita i u Portugalu. Svaka čast - kroz smeh kaže Blažević i dodaje:Poništena dva gola- Sve u životu mogu da budem, ali nikako zloban. Znam da je ono što sam rekao teško dokazivo, ali tvrdim da je tako bilo i da ništa nisam izmislio. Dovoljno je samo pogledati snimak te utakmice i sve će biti jasno. Nama su poništili dva čista gola. Ma, bilo je toliko očigledno. Neka me tuže ako hoće.Prema Blaževićevim rečima, on je tokom utakmice pokušavao da se suprotstavi nepravdi, ali je upozoren da se uzalud trudi.- Sećam se, sudije su bili Francuzi i ja im jebem majku na francuskom, a on meni kaže: „Gospodine Blaževiću, ne možete ništa da uradite, samo ćete biti tuženi i kažnjeni.“ Alergičan sam na stvari kao što je nameštanje, nikad u životu nisam povredio sport - kaže Blažević.

Mito ili gostoprimstvoSUDIJE SPAVALE KOD PREDSEDNIKAKao jedan od dokaza da te 1982. nisu bila baš čista posla, Ćiro navodi i podatak da su francuski arbitri, koji su vodili meč, spavali kod predsednika Sportinga.- Predsednik kluba je ugostio sudije u svojoj vili, gde su zidovi visoki pet metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track