DEBAKL KAKAV OSTRVO NE PAMTI Šireru puko film: Slepi Hodžsone!
Foto: AP

Legendarni fudbaler se nameće da bude selektor Engleske

DEBAKL KAKAV OSTRVO NE PAMTI Šireru puko film: Slepi Hodžsone!

Francuska 2016 -

Ovo je najgora Engleska koju sam ikada video. I-ka-da! Zaslepljeni smo Premijer ligom, mislimo da smo najbolji na svetu, a nismo ni blizu vrha

Engleska je šokirana posle eliminacije s Evropskog prvenstva od Islanda (1:2).Nacija je dobila glavu selektora Roja Hodžsona, koji je podneo ostavku, a svi mediji u Ujedinjenom Kraljevstvu izvršili su rafalnu paljbu po fudbalerima. Poraz od Islanda nije doživljen samo kao sramotan već i kao najveće poniženje nacije koja je izmislila fudbal. Englezi će kao noćnu moru pamtiti golove Ragnara Sigurdsona i Kolbejna Sigtorsona.Teške reči Posle debakla Engleza jedan od najžešćih kritičara reprezentacije je legendarni Alan Širer.- To je bila najgora predstava Engleske koju sam ikada video. I-ka-da! Izgledalo mi je kao da Hodžson usput izmišlja stvari. Verovao je igračima koji nisu zaslužili da budu na Evropskom prvenstvu.

Sterling je podbacio. Kejn je izvodio kornere?! Spisak takvih nema kraja. Mladom Rašfordu dao je četiri minuta, a klinac je napravio više nego ijedan drugi igrač. Zaslepljeni smo Premijer ligom. Mislimo da smo najbolji na svetu kad je reč o talentu. Nismo! Potpuno zavisimo od stranih igrača i trenera. Nismo dobri kao što mislimo da jesmo - bez dlake na jeziku govorio je Širer.

Širer ljut ko ris... Hodžsonu odzvonilo, a da li će i nekim igračima Engleske
Širer ljut ko ris... Hodžsonu odzvonilo, a da li će i nekim igračima Engleske

Nekadašnji centarfor reprezentacije ljut je na Savez jer smatra da su ga prevarili pre četiri godine, kad je mogao da postane selektor. Ipak, FS Engleske, navodno, posle ostavke Hodžsona želi da ponudi mesto Garetu Sautgejtu, selektoru mlade selekcije. Opet, navijači Arsenala traže od FA da na mesto selektora postavi Francuza Arsena Vengera. Pominje se i menadžer Bormuta Edi Hauvi.- Rekli su mi da sam mlad. Zaposlili su iskusnog trenera i platili ga celo bogatstvo. I dalje me zanima posao selektora Engleske.I Ferdinand ogorčenU kritikama fudbalera i selektora Šireru se pridružio još jedan bivši kapiten reprezentacije, Rio Ferdinand:- Engleska je igrala sramotno. Kad dođeš na turnir i ne znaš ko su ti najbolji igrači i formacija, normalno je da upadneš u probleme.

Englezi nikad nisu pobedili u fazi eliminacijeSA DŽAJOM POČELO PROKLETSTVOFudbalska reprezentacija Engleske nastavila je preksinoć neslavnu tradiciju na evropskim prvenstvima. Naime, „Gordi Albion“ nikada u istoriji nije zabeležio pobedu u regularnom toku utakmice kad se stiglo do eliminacione faze. Samo jednom su uspeli da prođu jednu nokaut rundu, i to 1996. godine, kad su kao domaćini eliminisali Špance. Ali ni tada nisu pobedili „crvenu furiju“ za 90 ili 120 minuta. To im je pošlo za rukom tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. A sve je počelo 1968, kad su u polufinalu poraženi od Jugoslavije sa 1:0 golom Dragana Džajića u 86. minutu susreta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track