MARADONA: Portugal se suviše oslanja na Ronalda, Hrvatska je favorit
Foto: Reuters

Argentinac daje veće šanse Hrvatima

MARADONA: Portugal se suviše oslanja na Ronalda, Hrvatska je favorit

Francuska 2016 -

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je da se reprezentacija Portugala suviše oslanja na Kristijana Ronalda, zbog čega je Hrvatska favorit u predstojećoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

Portugal je odigrao nerešeno u sve tri utakmice u Grupi F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali je uspeo da se plasira u osminu finala gde će igrati sa Hrvatskom.

U poslednjoj utakmici protiv Madjarske rezultat je bio 3:3, a Ronaldo je postigao dva gola.

"Ronaldo je bio briljantan protiv Madjarske, ali će Portugal igrati sa pola snage ako Kristijano ne klikne, a Hrvatska će ga dobro čuvati. Možda će morati da se bori za prostor, a šanse Portugala zavise od toga koliko će Ronaldo to dobro raditi. Oni će morati da popune rupe u odbrani i sredini terena, pošto greške na tom delu terena mogu dovesti do eliminacije. Hrvatska ulazi u meč kao favorit", naveo je Maradona u kolumni za Tajms Indije.

Ronaldo nije prikazao očekivanu igru tokom Evropskog prvenstva i iznerviran je pisanjem medija oko toga, a uoči utakmice sa Madjarskom u jezero je bacio mikrofon jednog novinara.

Hrvatska je osvojila prvo mesto u Grupi D pobedom nad Španijom u poslednjem kolu od 2:1.

"Hrvatska je pokazala brzopletost protiv Španije. Rano je primila gol protiv branioca titule i to je moglo da je slomi. Ali, načinom kojim se vratila bez zvezda tima Luke Modrića i Marija Mandžukića, Hrvatska je pokazala da je snažna, odlučna i sposobna. Hrvatska je taktički kao većina evrposkih ekipa, ne daju vam ništa u odbrani, a njihova specijalnost su brzi kontranapadi", rekao je Maradona.

Utakmica Portugala i Hrvatske igraće se u subotu od 21.00 čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track