Milorad Mažić: Žao mi je što nismo vodili finale EP, ali smo Srbiju predstavili u pravom svetlu
Foto: Reuters

Najbolji srpski arbitar se još jednom osvrnuo na EVRO 2016

Milorad Mažić: Žao mi je što nismo vodili finale EP, ali smo Srbiju predstavili u pravom svetlu

Francuska 2016 -

Srpski arbitar Milorad Mažić izjavio je da mu je žao što neće suditi finale Evropskog prvenstva između Francuske i Portugalije.

UEFA je ranije odredila da finale koje je na programu u nedelju od 21.00 čas u Sen Deniju vodi engleski sudija Mark Klatenburg."Svaki od tri tima koji se našao u najužem izboru imao je želje i kalkulacije pred polufinalne duele i na tom talasu smo prihvatili činjenicu da srpske zastave neće biti u finalu. Da li nam je žao, jeste, ali moram biti do kraja iskren i reći da je velika stvar što smo ostali gotovo do poslednjeg dana takmičenja, među tri kandidata za suđenje finalnog meča", rekao je Mažić za zvanični sajt FSS.

Najbolji srpski sudija kaže da je zadovoljan kako je vodio mečeve na EP."Obavili smo razgovore sa pojedinim članovima Sudijske komisije UEFA i saopšteno nam je da smo kvalitetno obavljenim poslom zaslužili da se nađemo u konkurenciji za poslednji meč na šampionatu. Verovao sam u takav epilog, jer sam imao odličnu saradnju sa kolegama. Na fizičkom i psihološkom planu bili smo spremni za jako takmičenje", rekao je Mažić.Mažić je imao veliku podršku srpske javnosti za nastup u Francuskoj."Dobro je što je srpski fudbal bio prisutan u Francuskoj, pa bilo to i kroz suđenje. Ukoliko smo uspeli da doprinesemo boljoj opštoj slici srpskog fudbala u Evropi, uradili smo veliki posao. A ja sam ubeđen da će reprezentacija sa selektorom Slavoljubom Muslinom, u predstojećim kvalifikacijama za SP u Rusiji, uspeti da vrati Srbiju među fudbalski krem", naveo je Mažić i dodao:"U razgovoru sa porodicom i prijateljima osetio sam deo atmosfere i drago mi je zbog pažnje i podrške srpske javnosti. Potrudili smo se da na dostojan način predstavljamo državu Srbiju i srpski fudbal. Posle svega, ranije SP u Brazilu, sada EP u Francuskoj, velikog broja evropskih klupskih utakmica, postoje planovi za budućnost, jer čovek bez plana ne zna gde će stići, ni šta mu valja činiti. Nova sezona, novi izazovi, a nadam se da ćemo u budućnosti dostići većinu stvari koje su nam u prethodnim izmicale u poslednji čas".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track