POČINJU ELIMINACIJE: Ronaldo protiv Hrvata
Foto: Reuters

Danas startuje nokaut faza Evropskog prvenstva u Francuskoj

POČINJU ELIMINACIJE: Ronaldo protiv Hrvata

Francuska 2016 -

„Vatreni“ do sada ostavili najbolji utisak i Portugalci samo u slučaju inspiracije svog kapitena mogu ozbiljnije da ih ugroze

Nakon dva dana pauze utakmicama osmine finala danas se u Francuskoj nastavlja Evropsko prvenstvo u fudbalu.Dosadašnje utakmice igrane su isključivo u terminima od 18 i 21 čas, a za prvu rundu nokaut faze uvodi se novi termin od 15 časova, koji je danas rezervisan za duel selekcija Poljske i Švajcarske. Dva sata posle njih na programu je ostrvski susret između Velsa i Severne Irske, dok se najzanimljiviji meč igra u večernjem terminu, u kojem će snage odmeriti Hrvatska i Portugal.Pomenuta utakmica biće u posebnom fokusu evropske javnosti, najpre zbog činjenice da se na njoj očekuje najkvalitetniji fudbal od sva tri duela koji su danas u ponudi, ali i zbog poznatog problema s hrvatskim huliganima. Naime, i ovoga puta postoje nagoveštaji da bi problematični navijači mogli da prekinu meč, kao što su to učinili tokom susreta protiv Češke. Upravo zbog toga mere obezbeđenja u Lensu biće podignute na najviši mogući nivo, a pretres prilikom ulaska na tribine vrlo rigorozan.Što se samog fudbala tiče, biće to duel izuzetno jake i moćne ekipe Hrvatske, koja je na ovom turniru pokazala da poseduje dva potpuno ravnopravna tima u kojima nema izrazite zvezde, ali grupa igrača koju trenira Ante Čačić deluje izuzetno homogeno i kompaktno, dok se u selekciji Portugala sve vrti oko kapitena Kristijana Ronalda. On do sada nije bio na očekivanom nivou, delić svojih mogućnosti samo je najavio u duelu protiv Mađarske i ključni momenat današnjeg duela biće taj - hoće li hrvatski defanzivci uspeti da zaustave najboljeg igrača Evrope ili ne.

RekordPORTUGALAC JURI PLATINIJATokom ovog EP Kristijano Ronaldo postao je prvi fudbaler koji je postigao gol na četiri kontinentalna šampionata, duel protiv Hrvatske biće mu 18. na završnim turnirima, po čemu je takođe jedinstven, a večeras u Lensu ima priliku da se domogne još jednog rekorda. Naime, on je do sada postigao osam pogodaka na prvenstvima Evrope, a ispred njega je samo Mišel Platini s golom više, pa će zvezda Real Madrida imati priliku da večeras, eventualnim golom ili više njih, ispiše novu stranicu istorije evropskog fudbala.

Reč prijateljaNANI: KRISTIJANO JE NAJBOLJIRonaldov partner u napadu Portugala Nani ubeđen je da će Portugal pobediti Hrvatsku.- Iskreno, veoma smo ambiciozni. Postavili smo cilj i želimo otići do kraja. Biće teško protiv Hrvatske, ali verujem da ćemo proći dalje. Oni imaju jedan dan odmora više, ali mi smo profesionalci i brzo ćemo se pripremiti za taj susret. Kristijanova važnost ne meri se samo golovima, on mnogo znači za tim. Verujem da će tek sad početi da daje golove, a svi znamo koliko je dobar. On je najbolji na svetu, i to će pokazati. Očekujem da nas vodi do finala - poručio je Nani.

15.00 Švajcarska - Poljska- Sent Etjen Stadion: Žofroa-Gišar. Kapacitet: 41.500 gledalaca. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska).- Švajcarska: Zomer, Rodrigez, Ðuru, Šar, Lihtštajner, Džaka, Behrami, Mehmedi, Džemaili, Šaćiri, Embolo. Selektor: Vladimir Petković.- Poljska: Fabijanski, Cionek, Glik, Pazdan, Jendžejzik, Jodlovec, Kričovijak, Kapustka, Zjelinski, Milik, Levandovski. Selektor: Adam Navalka.18.00 Vels - Severna Irska- Pariz Stadion: Park prinčeva. Kapacitet: 45.000 gledalaca. Sudija: Martin Atkinson (Engleska).- Vels: Henesi, Dejvis, Vilijams, Čester, Tejlor, Ledli, Alen, Ganter, Remzi, Vouks, Bejl. Selektor: Kris Kolman.- Severna Irska: Mekgovern, Hjuz, Katkart, Mekoli, Dž. Evans, K. Evans, Dejvis, Norvud, Vord, Dalas, Vašington. Selektor: Majkl O‘Nil.21.00 Hrvatska - Portugal- Lens Stadion: Bolar-Delelis: Kapacitet: 35.000 gledalaca. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija).- Hrvatska: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Badelj, Modrić, Perišić, Rakitić, Brozović, Mandžukić. Selektor: Ante Čačić.- Portugal: Patrisio, Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu, V. Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo, Andre Gomes, Ronaldo, Nani. Selektor: Fernando Santos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track