RUSKI HULIGANI NAJAVLJUJU KRVAVI PIR: Englezi nas više ne zanimaju, na redu su Hrvati, Ukrajinci...
Foto: Reuters

Francuska policija u pripravnosti

RUSKI HULIGANI NAJAVLJUJU KRVAVI PIR: Englezi nas više ne zanimaju, na redu su Hrvati, Ukrajinci...

Francuska 2016 -

Engleski mediji zgroženi su dešavanjima u Marseju kada je uoči prve utakmice na EP uoči duela sa Rusijom došlo do žestoke tuče huligana iz ove dve zemlje.

Pojedini engleski mediji navode da su se ruski huligani iživljavali nad engleskim navijačima. Rusi su se pohvalili otetim trofejima na društvenim mrežama, a putem oglasa prodaju krvave engleske zastave, šalove, dresove i ostale otete suvenire."Kada govorimo o navijačima i nasilju, Rusi su kraljevi Evrope", prenosi Dejli mejl reči jednog ruskog navijača koji se predstavio kao Roman.

"Briga nas šta o nama misle Englezi i preostali deo Evrope. Ono što znamo jeste da se svi plaše Rusa. Pre nego što sam krenuo u Francusku pročitao sam negde da se Rusi posebno pripremaju za Engleze. To nije istina. Englezi su nas zanimali isključivo zbog nekakve tradicije jer su nam dugo bili konkurencija. To više nisu. Englezi su matori, debeli i više-manje pijani. Ruski huligani su sada više zainteresovani za Poljake, Hrvate i Šveđane", naveo je Roman.

On tvrdi da su se ruski huligani primirili, ali je dodao da se planiraju sukobi sa Ukrajincima."Možda smo u ratu sa Ukrajinom, ali pomoći ćemo svojoj braći protiv tih k... sinova Poljaka", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track