(VIDEO) RIBARI ŠOKIRALI RONALDA: Debitant Island načinio senzaciju remijem sa Portugalom na EP
Foto: Reuters

Poslednji meč prvog kola na EVRO 2016

(VIDEO) RIBARI ŠOKIRALI RONALDA: Debitant Island načinio senzaciju remijem sa Portugalom na EP

Francuska 2016 -

Reprezentacije Portugala i Islanda igrale su 1:1 (1:0) u prvom kolu Grupe F na Evropskom prvenstvu.

Debitanti na kontinentalnim šampionatima Islanđani načinili su najveće iznenađenje prvog kola osvojivši bod protiv velikog favorita Portugala predvođenog Kristijanom Ronaldom.

All Goals HD- Portugal 1-1 Iceland 14.06.2016 HD by fantasticfootball

U poslednjem meču prve runde takmičenja u Francuskoj, na stadionu u Sent Etjenu, Portugalci su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu što su krunisali golom Nanija u 31. minutu. Bio je to 600. pogodak u istoriji evropskih prvenstava.

Međutim, kao da su izabranici selektora Fernanda Santosa opušteno ušli u drugo poluvreme. To je iskoristio Birkir Bjarnason i izjednačio već u 50. minutu. Dakle, Ronaldo i saigrači imali su dovoljno vremena da opravdaju ulogu favorita. Međutim, kao da se od tog šoka nisu oporavili do kraja. Nisu delovali ni blizu opasni kao u prvom poluvremenu. Nisu pomogle ni izmene, a ušli su Renato Sančez, Rikardo Kvarežma i Eder. Zato je ostalo 1:1.

Kristijano Ronaldo se večeras izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Luisom Figom po broju nastupa za portugalsku reprezentaciju - 127, ali nije uspeo da postane prvi igrač koji se upisao u strelce na četiri kontinentalna šampionata. Istu priliku dan ranije je propustio i Zlatan Ibrahimović, pa će obojica novu šansu imati u drugom kolu.

U prvom duelu ove grupe Mađari su pobedili Austrijance 2:0.

U drugom kolu 18. juna sastaju se Island - Mađarska i Portugal -Austrija.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

Kraj - 1:1!

86. minut - ŠANSA za ISLAND! Tukao je Finbogason, a Rui Patrisio je bio na mestu.

85. minut - ŠANSA za PORTUGAL! Ronaldov šut odbranio je Haldarson.

82. minut - ŠANSA za PORTUGAL! Kvarežma je izveo korner, a Pepe glavom poslao loptu preko gola.

76. minut - Portugalci i dalje menjaju: Kvarežma umesto Žoaa Marija.

73. minut - Pucao je Ronaldo, preko gola.

71. minut - Fernando Santos menja - supertalentovani Renato Sančez umesto Mutinja.

68. minut - Statistika govori...

62. minut - PORTUGALCI JOŠ U ŠOKU! Ronaldo i drugovi ne liče na ekipu iz prvog poluvremena. Očigledno je da su još u šoku od primljenog gola.

50. minut - GOOOLLL - 1:1 - BJARNASON! Veliki kiks portugalske odbrane! Gudmundson je centrirao sa leve strane, Bjarnason je ostao sam kao duh na "drugoj stativi", pa je veliku šansu pretvorio u izjednačenje.

Birkir Bjarnason Goal - Portugal 1-1 Iceland 15... by HQFootball1

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Kraj prvog poluvremena - 1:0 - Apsolutno zasluženo vođstvo Portugalaca.

Portugal 1 - 0 Iceland Half Time All Goals and... by eurofoot2

GOL NANIJA JE 600. NA EVROPSKIM PRVENSTVIMA! PRVI JE 1960. POSTIGAO MILAN GALIĆ.

31. minut - GOOOLLL - 1:0 - NANI! On je samo krunisao dobru akciju saigrača i asistenciju Andre Gomeša. Nani je sa peterca poslao loptu kroz noge golmanu Haldarsonu.

1-0 Nani Goal HD - Portugal vs Iceland 14.06... by fantasticfootball

25. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA RONALDA! Istrčao je sam pred Haldarsona, ali je loše prihvatio dubinsku loptu, pa je prilika propala.

23. minut - OPET ŠANSA ZA PORTUGAL! Sad je i Ronaldo pokušao glavom - neprecizno.

21. minut - ŠANSA za PORTUGAL! Ronaldo je centrirao, Nani je glavom sa šest, sedam metara šutirao, ali je Haldarson odbranio.

18. minut - OPET ŠUT PORTUGALACA! Vieirinja je tukao iz daljine, Haldarson je nekako ukrotio loptu.

21:16 - Ronaldo izjednačio Figov rekord - 127 utakmica za reprezentaciju Portugala

12. minut - I dalje traje ispitivanje snaga, timovi su oprezni.

5. minut - PORTUGALCI PRITISKAJU! - Posle šanse za Island, Portugalci su dva puta šutirali ka golu, ali za sada nisu pogodili okvir, tako da nije bilo potrebe da Haldarson interveniše.

3. minut - ŠANSA za ISLAND! Gifli Sigurdson se izborio za otvoren šut, pucao je, Rui Patrisio je odbranio, lopta se ponovo odbila do napadača Islanda, ali drugi pokušaj mu je bio slab, pa je portugalski golman uhvatio loptu.

1. minut - Utakmica je počela.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

SASTAVI:

PORTUGAL: Lopes – Vieirinja, Karvaljo, Pepe, Gereiro, Žoao Mario, Danilo, Gomeš – Mutinjo – Nani, Ronaldo.

ISLAND: Haldarson – Sevarson, R. Sigurdson, Arnason, Skulason – Gudmunson, Gunarson, G. Sigurdson, Bjarnason – Bodjarson, Sigtorson.

20:57 - Svega ima u Sent Etjenu

20:55 - Prvi put na velikom takmičenju - navijači Islanda

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:50 - Ibra nije uspeo, može li RonaldoKristijano Ronaldo je postizao golove na EP 2004, 2008. i 2012. Ako postigne i danas, biće prvi fudbaler koji je bio strelac na četiri šampionata. Ibrahimović je tu šansu propustio juče protiv Republike Irske.

20:45 - Kristijano je spreman

20:40 - Pretnje RonalduNajbolji portugalski igrač dobio je pretnju da će mu biti smrskana glava ukoliko da gol Islandu. Više o tome pročitajte OVDE.

20:35 - Islanđani debitanti, Portugalci jednom finalistiReprezentacija Islanda ne samo da je prvi put učesnik Evropskog prvenstva, već je prvi put na velikom takmičenju.Portugalci su tri puta stizali do finala EP, a 2004, kada su bili domaćini, igrali su u finalu, a onda su ih šokirali Grci - 0:1.

20:30 - Portugalci furiozni u generalnoj proveriReprezentacija Portugala bila je furiozna na poslednjoj proveri pred EP, deklasriala je Estoniju 7:0.

20:20 - Kiša u Sent EtjenuUoči večerašnje utakmice u Sent Etjenu pada kiša, na 40 minuta pre početka temperatura je 16 stepeni Celzijusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track