(VIDEO) BREGZIT U PARIZU: Irci napustili EVRO, Vels autogolom do četvrtfinala
Foto: Reuters

Za polufinale sa Mađarskom ili Belgijom

(VIDEO) BREGZIT U PARIZU: Irci napustili EVRO, Vels autogolom do četvrtfinala

Francuska 2016 -

Reprezentacija Velsa pobedila je Severnu Irsku u Parizu 1:0 (0:0) u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

Učesnika četvrtfinala odlulio je irski reprezentativac Geret Makoli autogolom u 75. minutu. Nespretnoj reakciji Mekolija prethodio je centaršut njegovog imenjaka Bejla.Velšani će se za plasman u polufinale boriti prvog dana jula u Lilu sa boljim iz duela Mađarska - Belgija, koji je na programu u nedelju u Tuluzu.Pre Velsa, među osam najboljih u Evropi stigla je Poljska posle boleg izvođenja penala protiv Švajcarske.Današnja utakmica na pariskom "Parku prinčeva" bila je tvrda. Viđen je klasični ostrvski fudbal. Nije bilo mnogo šansi. Na kraju, odlučila je jedna nespretna intervencija inače snažne odbrane reprezentacije Severne Irske. Iako je na Ostrvu trenutno napeta politička situacija, Bregzit se našao u drugom planu, jer su snage odmerile dve britanske reprezentacije.

TOK MEČA:

Kraj - 1:0 za VELS!

75. minut - 1:0 za VELS! AUTOGOL MEKOLIJA! Bejl je centrirao sa leve strane, Mekoli je intervenisao ispred Robson-Kanua, ali je učinio to nespretno, poslao je loptu u svoju mrežu.

73. minut - Posed lopte "iznivelisan"Irci u drugom poluvremenu imaju veći posed lopte, pa je situaciju u toj kategoriji "iznivelisana", jer su Velšani bili znatno bolji u prvom delu igre.

58. minut - Slobodnjak Bejla, Mekgavern braniGeret Bejl je konačno dobio priliku da oproba šut iz "slobodnjaka", ali je golman Mekgavern napravio paradu i sprečio gol.

53. minut - Vouks u šansiVelšanin Vouk mogao je da dovede svoju reprezentaciju u vođstvo, ali je iz povoljne pozicije glavom šutirao neprecizno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 0:0! Bez ijedne šanse!

39. minut - Tri generacije navijača Gereta Bejla

25. minut - Velšani čuvaju loptuVelšani su u dosadašnjem delu meča imali čak 64 odsto vremena loptu u nogama. Logično, jer Irci kad god dođu u posed dugim pasovima traže Lafertija.

22. minut - Pokušaj VordaVord je oprobao šut iz daljine, ali je Henesi bio oprezan, pa su Irci dobili samo još jedan korner.

19. minut - Poništen gol VelsuRemzi je ubacio loptu u mrežu Severne Irske, ali je Mark Klatenburg na asistenciju pomoćnika, opravdano poništio gol zbog ofsajd pozicije fudbalera Arsenala.

18. minut - Bejl juri titulu prvog strelca EPNapadač Velsa Geret Bejl trenutno deli prvo mesto na listi strelaca na EVRO 2016 sa Špancem Alvarom Moratom. Obojica su po tri puta tresli mreže rivala.

12. minut - Vešani prvi put pred golom rivalaBejl je centrirao, a Remzi nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom. Da je to učinio bolje, bila bi velika opasnost po gol Irske.

10. minut - Dalas prvi zapretioDalas je završio kontru Iraca preciznim udarcem, međutim, golman Velsa Henesi je dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

7. minut - Velšani uspešnijiI dok se na terenu "Parka prinčeva" ništa zanimljivo ne dešava, osvrnimo se na istoriju: ove dve reprezentacije odigrale su 38 mečeva, Vels je dobio 18, a Severna Irska samo osam, uz 12 remija.

5. minut - Navijači su u elementu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI:

VELS: Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Ganter, Ledli, Alen, Remzi, Tejlor - Bejl, Voks.

S. IRSKA: Mekgovern - Hjuz, Mekoli, Kathart, Dž. Evans - Vord, K. Evans, Norvud, Dalas - Dejvis - Lafeti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track