(VIDEO) MAŽIĆ ODLIČAN - 5: Ibra se probudio na vreme da režira remi Šveđana i Iraca na EP
Foto: Reuters

Miroljubivo u Sen Deniju

(VIDEO) MAŽIĆ ODLIČAN - 5: Ibra se probudio na vreme da režira remi Šveđana i Iraca na EP

Francuska 2016 -

Reprezentacije Švedske i Republike Irske remizirale su 1:1 (0:1) u utakmici prvog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu, koju je bez greške vodio srpski sudija Milorad Mažić.

1 / 3 Foto: Getty Images

Republika Irska je povela golom Vesa Hulahana u 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Keran Klark autogolom u 71.

......... by fantasticfootball

Ostrvljani su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, kada su više puta opasno zapretili golmanu Isaksonu, jednom čak pogodili i prečku. Takvu igru "naplatili" su na početku drugog poluvremena. Do tada Šveđani su bili u mišjoj rupi, a njihova udarna igla Zlatan Ibrahimović "nevidljiv".

Primljeni gol je razbudio Skandinavce, koji su zaigrali agresivnije, pa je kao plod toga došlo izjednačenje. Ibra je prošao po levom krilu i dobro centrirao, a Klark je loše reagovao i poslao loptu u svoju mrežu. Tako je postigao prvi autogol na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Meč na stadionu "Francuska" u Sen Deniju odlično je vodio srpski sudija Milorad Mažić, uz asistenciju Milovana Ristića i Dalibora Đurđevića, dok su "dodatne sudije" bili Danilo Grujić i Nenad Đokić. Mažić je na vreme uspostavio autoritet na terenu, čime je sebi olakšao posao u nastavku. Bio je neupadljiv, što znači da je bio sjajan.

Na taj način je zapušio usta kritičarima kojih je bilo i ranije, a i sada uoči današnje utakmice.Drugi meč Grupe E večeras će u 21 sat igrati Belgija i Italija.U drugom kolu Šveđani se sastaju sa Italijanima 17. juna, a dan kasnije snage će odmeriti Republika Irska i Belgija.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:1!

82. minut - Zamalo da Šveđani povedu. Olson je poslao loptu pred gol, Ibrahimović je nije zahvatio, a da jeste, verovatno bi bilo 2:1.

77. minut - Mažić je morao da reaguje! Posle žestokog duela, došlo je do koškanja na terenu. Srpski arbitar je brzo smirio situaciju, a Ircu Vilanu pokazao žuti karton.

71. minut - GOOOLLL - 1:1 - izjednačenje Šveđanima doneo je Irac Klark autogolom! Ibrahimović je sjajno prošao po levoj strani i centrirao, a nespretni defanzivac Republike Irske poslao loptu u svoju mrežu.

59. minut - Konačno je i Ibra zapretio. U svom stilu je uhvatio centaršut, ali je bio zamalo neprecizan.

55. minut - Šveđani su posle primljenog gola izvršili pritisak, nisu uspeli da izjednače, a utisak je da njihova ofanziva jenjava.

50. minut - Prva šansa za Šveđane! Korner je izveo Kalstrom, usledio je šut, golman Rendolf je odlično intervenisao, na loptu je naleteo Forsberg i iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

48. minut - GOOOLLLL - 1:0 za IRSKU - HULAHAN! Kolman je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao, a Hulahan uhvatio dropkik i pocepao mrežu Isaksona.

Kraj prvog poluvremena - 0:0.

45. minut - Prinudna izmena kod Šveđana - Johanson je zamenio povređenog Lustiga.

Foto: AP
Foto: AP

43. minut - Mažić se prvi put mašio za džep. Mekarti je "požuteo" jer je rivala povukao za dres.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

41. minut - Još jedna opasna situacija pred golom Šveđana. Posle centaršuta s leve strane, Long se bacio, ali je bio "prekratak". A onda je ustao i pobunio se kod Mažića, tražeći penal, tvrdeći da ga je Grankvist gurnuo. Srpski arbitar je pokazao da se igra nastavi.

32. minut - PREČKA! Pogodili su je Irci, preciznije Hendrik. Ovo je četvrta opasnost po gol Šveđana.

29. minut - Još jedna pretnja Iraca! Brejdi je pucao snažno sa 18 metara - za malo preko gola.

21. minut - Šveđani potpuno bezopasni. Sada je Ibrahimović izveo slobodnjak sa 35 metara - u "živi zid".

17. minut - Opet Irci blizu vođstva! Brejdi je izveo korner, Klark glavom prosledio loptu "na drugu stativu", a O'Ši za malo zakasnio da je ubaci u praznu mrežu.

O Shea incredible MISS - Ireland 0-0 Sweden... by Live1Goals

10. minut - Irci su prvi zapretili! Hendrik je tukao sa 17, 18 metara, uhvatio je "dropku", ali je golman Isakson bio spreman za to iskušenje.

Amazing Save From Andreas Isaksson HD - Ireland... by hdmanga7

1. minut - Meč je počeo.

17:58 - Ibrahimović može da postane prvi igrač koji je bio strelac na četiri EP

17:56 - Supruga došla da bodri Robija Kina, a on na klupi

17:55 - Tribine su žuto-zelene

17:50 - Miroljubivi navijačiŠveđani i Irci zdušni bodre svoje reprezentacije i, za razliku od nekih drugih, to rade onako kako treba, bez incidenata.

17:40 - Šveđani i Irci 11. put na megdanuOve dve reprezentacije odigrale su deset mečeva. Šveđani su bolji u međusobnim duelima i imaju pet pobeda, a Irci su slavili na tri meča. Dva puta je bilo nerešeno.Poslednji put su se sastali u okviru kvalifikacija za prethodno SP, a Švedska je bila bolja u Dablinu golovima Elmandera i Svensona - 2:0.17:30 - Poznati su sastavi timova:

Naravno, Šveđane predvodi Ibrahimović, dok je prva zvezda Iraca Robi Kin ostao na klupi.

Švedska: Isakson, Lustig, Martin Olson, Grankvist, Lindelof, Sebastijan Larson, Levicki, Kalstrom, Forsberg, Berg, Ibrahimović.

Republika Irska: Rendolf, Kolman, Brejdi, Klar, Ošej, Vilan, Mekarti, Hendrik, Hulahan, Volters, Long.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track