(VIDEO) MINIMALCI ZA KRAJ GRUPE C: Nemci i Poljaci u osmini finala, Severnoj Irskoj ostaje nada
Foto: Reuters

Očekivan rasplet

(VIDEO) MINIMALCI ZA KRAJ GRUPE C: Nemci i Poljaci u osmini finala, Severnoj Irskoj ostaje nada

Francuska 2016 -

Reprezentacija Nemačke pobedila je Severnu Irsku 1:0 u utakmici poslednjeg, 3. kola Grupe C na Evropskom prvenstvu.

1 / 6 Foto: Reuters

Istovremeno, Poljska je identičnim rezultatom savladala od ranije otpisanu Ukrajinu.Svetski šampioni su se u osminu finala plasirali kao prvi u grupi sa sedam bodova, koliko su skupili i drugoplasirani Poljaci, ali Nemaci imaju bolju gol-razliku."Panceri" će se u prvoj nokaut fazi u nedelju u Lilu sastati sa nekom od trećeplasiranih ekipa iz grupa A, B ili F, dok će Poljska igrati sa Švajcarskom u subotu u Sent Etjenu.Severna Irska je takmičenje u Grupi C završila na trećem mestu sa tri boda i ostaje joj nada da će proći dalje. Četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz šest grupa naći će se među 16 najboljih. Ukrajina je takmičenje završila bez bodova. Nemačka je u današnjem meču na pariskom "Parku prinčeva" promašila sijaset šansi, naročito u prvih 45 minuta. U promašajima je prednjačio Tomas Miler, koji je, između ostalog, pogodio i prečku i stativu. U drugom poluvremenu u istom napadu dve velike prilike propustio je i Mario Gece, pa je svetski šampion zabeležio samo minimalnu pobedu protiv Severne Irske golom Marija Gomeza, na asistenciju Milera u 29. minutu.

Za pobedu Poljske nad Ukrajinom u Marseju ne može se reći da je bila zaslužena, jer su Ukrajinci, koji su se još ranije oprostili od EP, imali znatno veći posed lopte i može se reći bili bolji rival. Međutim, jedini strelac na meču bio je Poljak Kuba Blaščikovski, koji je na teren ušao na početku drugog poluvremena, a već u 54. minutu zatresao mrežu Ukrajinca.

TOK MEČA:

Kraj - 1:0 za Nemačku!

90. minut - Nemci u drugom poluvremenu nisu zapinjali, već su rutisnki obavili posao i prviveli meč kraju.

52. minut - DVE VELIKE ŠANSE ZA NEMAČKU! Obe za Gecea! Prvo ga je Kimik fantastično "pogodio" centaršutem, ali je golman Mekgavern ponovo sjajno intervenisao, a onda je Gece i na centaršut sa suprotne, leve strane, iz neposredne blizine poslao loptu pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 1:0 za Nemačku, koja je imala još dosta šansi.

41. minut - VELIKA ŠANSA za NEMAČKU! Mogao je Mario Gomez i drugi put na ovom meču, a ukupno peti put na evropskim prvenstvima da se upiše u strelce, ali je iz odlične pozicije traljavo šutirao.

34. minut - PREČKA! Pogađate - Miler! Neverovatno je koliko mu se ne da da postigne gol.

29. minut - GOOOLLL - 1:0 za NEMAČKU! MARIO GOMEZ! Konačno su Nemci matirali Mekgaverna. Posle brojnih promašaja, ugurali su loptu u mrežu. Mario Gomez je to učinio posle duplog pasa sa Milerom.

27. minut - STATIVA! Ponovo Miler, ovaj put posle centaršuta Kimika. Glavom je šutirao, ali u okvir gola.

26. minut - Prvi šut Iraca - pucao je Vord, a Nojer nije imao problema da ukroti loptu.

18:25 - Laferti je na klupi Severne Irske, ali njegova supruga navija iz petnih žila

23. minut - Opet je Miler promašio. Bio je doduše iskosa iskosa sa desne strane, gađao je kontra ugao i bio zamalo neprecizan.

16. minut - Poznati golfer Rori Mekilroj bodri Irce sa tribina

12. minut - VELIKA ŠANSA za NEMAČKU! I Gece je bio sam pred Mekgavernom i ishod je bio isti - nema gola! Irski čuvar mreže je sjajan.

11. minut - I Ozil je bio u dobroj poziciji, ali je od svega Nemačka dobila samo korner.

7. minut - VELIKA ŠANSA za NEMAČKU! Sjajna akcija svetskih šampiona. Ozil je Milera izbacio samog pred Mekgaverna, ali je irski golman na vreme ušao u šut napadaču Bajerna.

1. minut - Utakmica je počela.17:45 - Još 15 minuta do početka utakmice

17:30 - Poznati su sastavi timova

Nemačka je u prva dva kola osvojila četiri boda, dok je Severna Irska treća sa tri. Nemačka je pobedila Severnu Irsku ubedljivo 11:1. Međutim selekcija Majkla O'Nila je blizu plasmana u osminu finala. Drugoplasirani u ovoj grupi igraće u osmini finala sa Švajcarskom, a potom već u četvrtfinalu sa dvostrukim šampionom Španijom.Utakmica će biti odigrana u Parizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track