(VIDEO) PANCERI KAO GROM: Nemačka zgazila Slovačku i najavila juriš na titulu
Foto: Reuters

U četvrtfinalu na Italiju ili Španiju

(VIDEO) PANCERI KAO GROM: Nemačka zgazila Slovačku i najavila juriš na titulu

Francuska 2016 -

Reprezentacija Nemačke deklasirala je Slovačku 3:0 (2:0) u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva odigranoj u Lilu.

"Panceri" će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom sutrašnjeg duela između Španije i Italije. Ta borba za polufinale zakazana je za 2. jul u Bordou.Nemačka je konačno odigrala na nivou svetskog šampiona. I ne samo što je predstava ekipe selektora Joakima Leva protiv Slovačke bila ubedljiva, već su i njeni strelci konačno proradili. U tri meča grupne faze Nemci su postigli tri gola, a isto toliko su spakovali danas Slovacima. A mogli su i više...

Žerom Boateng je sjajnim volejom sa 20-ak metara načeo mrežu inače dobrog golmana Matuša Kozačika već u 8. minutu. Samo šest minuta kasnije moglo je da bude 2:0, ali je Kozačik odbranio penal Mesutu Ozilu. To nije poljuljalo "pancere", koji su do kraja prvog poluvremena gospodarili terenom i bilo je samo pitanje trenutka kada će Slovaci ponovo kapitulirati. Desilo se to u 43. minutu kada je Julijan Draksler asistirao, a Mario Gomez pogodio za dva gola prednosti uoči odlaska na odmor.

U nastavku su Nemci usporili ritam, čak rivalu prepustili posed lopte... Međutim, uspeli su da postignu još jedan gol. Trijumf je u 63. minutu potvrdio Draksler, koji je pored asistencije dopisao i pogodak na ovom meču.Nemačka je tako stala uz rame Španiji i Belgiji, jedinim reprezentacijama koje su do sada na EVRO 2016 pobedile sa tri gola razlike.

Slovačkoj kao debitantu na evropskim prvenstvima plasman u nokaut fazu predstavlja uspeh, dok su ambicije Nemačke, kao i uvek, najveće. "Pancere" put dalje vodi na Italiju ili Španiju, a ako prođu dalje u polufinalu bi se sastali sa boljim iz četvrtfinalong duela Francuska - Engleska/Island.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

Kraj - 3:0!

71. minut - Dvostruka izmena u NemačkojIzašli su Draksler i Boateng, a ušli Podolski i Hevedes.

63. minut - 3:0 za NEMAČKU - DRAKSLER!Draksler je bio asistent kod drugog gola, a postigao je treći. Posle prvog kornera za Nemačku u drugom poluvremenu, lopta je iz duela Humelsa i Đombera otišla do Drakslera koji je neodbranjivo šutirao.

59. minut - Sad Slovaci kontrolišu igruU prvih 15-ak minuta drugog poluvremena Slovaci imaju čak 57 odsto vremena loptu u nogama, za razliku od prvog dela kada su Nemci bili ubedljivi u toj kategoriji.

48. minut - Kucka testirao NojeraKucka je snažno šutirao sa 18 metara, ali je Nojer bio siguran.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Prva izmena u Slovačkoj: Vajs je ustupio mesto Gregušu.

Svačega ima na EVRO 2016

Kraj prvog poluvremena - 2:0! Apsolutno zasluženo vođstvo Nemaca!

43. minut - 2:0 za NEMAČKU - GOMEZ!Drugi start Marija Gomeza i drugi gol. Samo je ubacio loptu u mrežu posle sjajnog prodora i asistencije Drakslera. Ovo je bio peti gol Marija Gomeza na evropskim prvenstvima.

41. minut - ŠANSA ZA SLOVAČKU! SJAJNI NOJER!Pekarik je odlično centrirao sa leve strane, Kucka nadskočio Himika i glavom poslao loptu pod prečku, ali je Nojer fantastično intervenisao.

39. minut - "Panceri" ne posustajuNemci su u dosadašnjem delu meča imali loptu u posedu 66 odsto vremena! Međutim, ne uspevaju da postignu drugi gol i nastavak utakmice učine mirnijim.

35. minut - Sudar glavama Milera i ŠkrtelaŠkrtel i Miler su se sudarili glavama u skok duelu pred golom Slovačke. Obojica su pala i ostala da leže. Miler je prvi ustao, jer je Škrtel gore prošao. Obojica su nastavila meč.

32. minut - Puca i MilerŠutirao je Miler. Nije bilo opasnosti po gol Slovaka, ali rafalna paljba Nemaca se nastavlja.

26. minut - Apsolutna dominacija NemacaNemci dominiraju. Slovaci su postavili bunker. Svetski šampion se ne zadovoljava minimalnim vođstvom...

24. minut - Novi promašaj OzilaOzilu nije dan... Sada je imao otvoren šut sa 14, 15 metara, uhvatio je "dropku" i poslao je pored gola.

14. minut - KOZAČIK ODBRANIO PENAL OZILUOzil je izveo penal, golman Kozačik ga je "pročitao" i zaustavio njegov udarac.

13. minut - PENAL ZA NEMAČKU!Škrtel je gurnuo Gomeza, pa je poljski sudija Marcinjak pokazao na belu tačku, a slovačkom kapitenu pokazao žuti karton.

8. minut - GOOOLLL - 1:0 za NEMAČKU! BOATENG!Kros je izveo korner, lopta je izbačena iz kaznenog prostora Slovaka, na nju je naleteo Boateng, uhvatio volej sa više od 20 metara i pogodio cilj. Boatengu je to bio prvi gol u 63. nastupu za nemačku reprezentaciju.

7. minut - Kedira prvi zapretioPosle centaršuta sa desne strane Kedira je šutirao glavom sa sedam metara, ali je golman Kozačik prosledio loptu u korner.

1. minut - Druga utakmica osmine finala je počela.

SASTAVI:

Selektor svetskog šampiona Joakim Lev odlučio je da ponovo ukaže poverenje Mariju Gomezu, koji je do sada startovao samo na meču sa Severnom Irskom, na kome je bio strelac jedinog gola. Lev je, takođe, u prvim tim vratio Julijana Drakslera.

NEMAČKA: Nojer – Himik, Boateng, Humels, Hektor – Kedira, Kros – Miler, Ozil, Draksler – Gomez.

SLOVAČKA: Kozačik – Pekarik, Škrtel, Đurica, Đember – Hrošovski, Škrinjar, Hamšik – Kucka, Vajs, Đuriš.

Utakmicu sudi Poljak Šimon Marcinjak.

17:54 - Koreografija Nemaca

17:45 - Navijači jedva čekaju početak meča

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17:40 - Panceri stigli na poprište borbe

17:30 - Slovaci šokirali Nemce pred EPNemačka i Slovačka sastajale su se deset puta, "panceri" vode 7:3 u pobedama, ali su Slovaci šokirali svetskog šampiona u pripremnoj utakmici za EVRO 2016 savladavši ih u gostima 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track