(VIDEO) ZVEZDA REALA UĆUTKALA TURKE: Luka Modrić golčinom doneo 3 boda Hrvatima
Foto: Reuters

Vatreni startovali pobedom u Francuskoj

(VIDEO) ZVEZDA REALA UĆUTKALA TURKE: Luka Modrić golčinom doneo 3 boda Hrvatima

Francuska 2016 -

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je u Parizu selekciju Turske 1:0 (1:0) u meču prvog kola grupe D na Evropskom prvenstvu.

1 / 10 Foto: Reuters

Jedini strelac na utakmici bio je Luka Modrić u 41. minutu. Seldžuk je posle gužve u šesnaestercu Turske izbacio loptu u polje. Lopta je otišla u vis, a na nju je na oko 25 metara naleteo Modrić i iz prve je šutirao i savladao golmana Turske.

Hrvatska je imala inicijativu i stvorila je više šansi. Turska je najbolju priliku imala u 29. minutu, kada je Tufan glavom šutirao iz blizine, ali je Subašić uhvatio loptu na samoj liniji.

Kapiten Hrvatske Darijo Srna je u 52. minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca, a nešto kasnije je iz blizine šutirao pored gola. Ivan Perišić je u 72. minutu pogodio prečku, a do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

Drugi meč prvog kola grupe D biće odigran sutra, a od 15.00 sati sastaće se Češka i Španija.

TOK MEČA

II poluvreme90+5. minut - Kraj utakmice90. minut - Utakmica je produžena za 5 minuta80. minut - Šansa i za TurskuTurci konačno imaju šansu, a Subašić zaustavlja udarac Džanera73. minut - Perišić pogađa prečkuNova velika prilika za Hrvatsku. Ovog puta Perišić pogađa prečku

56. minut - Ćorluka opet krvari

54. minut - Nova šansa za Srnu

52. minut - Kakva šansa za Hrvate
46. minut - Počelo je drugo poluvreme

45+1. minut - Poluvreme

41. minut - GOLLL!! Hrvatska vodi!Hrvatska je povela 1:0. Modrić je fantastičnim golom sa više od 20 metara pogodio mrežu.

38. minut - Slab udarac Mandžukića

29. minut - Prva šansa za TurskuPrva šansa za Tursku na meču. Tufan šutira glavom, a Subašić na gol liniji zaustavlja loptu. Tehnologija je pokazala da lopta nije prešla gol liniju

22. minut - Bez pravih prilika na obe strane 13. minut - Hrvatska ima veči posed lopte

3. minut - Turci agresivni na startu mečaTurci su krenili agresivno. Modrić je ostao da leži na terenu, ali Erikson sve drži pod kontrolom2. minut - Prva šansa na utakmiciHrvatska je imala prvu šansu na utakmici. Rakitić je šutirao, a lopta je završila pored gola1. minut - Utakmica je počela

14:20 - Nadglasavanje navijača na stadionu

14:05 - "Sve izgubili dabogda"Dosta je Hrvata koji navijaju protiv svoje reprezentacije. Ne žele joj dobro dok je aktuelna vlast na čelu Fudbalskog saveza (HNS). Tako je u Trogiru osvanuo transparent sa porukom reprezentativcima: "Sve izgubili dabogda".

14:00 - Hrvati prekinuli svadbuKako su pristalice hrvatske reprezentacije prekinule svadbu kod Ajfelove kule saznajte OVDE.

13:55 - Susret navijačaNavijači Hrvatske i Turske sreli su se u Parizu, a susret je prošao bez incidenata. Fanovi "kockastih" nisu propustili ni tu priliku za uzvikivanje ustaškog pokliča: "Za dom spremni".

13:50 - Turci doneli skandalozunu zastavuTurci su na meč sa Hrvatskom ponedli zastavu kojom veličaju ubistvo Marka Ivkovića i prozivaju navijače Crvene zvezde i Pari Sen Žermena. Više o tome pročitajte OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track