(VIDEO) OPTUŽBA IZ HRVATSKE: Huligani koji su izazvali prekid utakmice su došli iz Srbije
Foto: Reuters

Srbi večiti krivci

(VIDEO) OPTUŽBA IZ HRVATSKE: Huligani koji su izazvali prekid utakmice su došli iz Srbije

Francuska 2016 -

Divljanje dela navijača Hrvatske tokom utakmice protiv Češke na Evropskom prvenstvu još uvek je bez epiloga jer se čeka konačna odluka Evropske kuće fudbala (UEFA).

U iščekivanju kazne pojedini mediji u Hrvatskoj otišli su toliko daleko da su optužili huligane iz Srbije i Bosne i Hercegovine da su učestovali u prekidu utakmice.

Splitska "Slobodna Dalmacija" stala je u odbranu navijača Hajduka, koji su prvooptuženi za pokušaj namernog prekidanja utakmice. Tako je u današnjem izdanju objavljen tekst pod naslovom "Deo huligana koji su izazvali prekid državljani su BiH i Srbije".

Ovaj list, prema neslužbenim informacijama, prenosi da deo huligana nisu hrvatski državljani, da su uspeli da nabave dresove hrvatske fudbalske reprezentacije i da su na taj način izazvali "bengalski" prekid utakmice.

Kao potvrdu informacije, list navodi reakciju ostalih navijača koji su se nakon bacanja baklji fizički sukobili sa izazivačima nereda.

Utakmica između Hrvatske i Češke, odigrana u Sent Etjenu u okviru 2. kola grupe D, prekinuta je u 85. minutu na pet minuta zbog baklji i topovskih udara koji su bačeni sa tribine gde su se nalazili navijači Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track