CRNO-BELI VEĆ NAŠLI NIKOLIĆEVOG NASLEDNIKA: Ilija Stolica novi trener Partizana
Ilija Stolica i Marko Nikolić, Foto: Fonet

potpis na ugovor u naredna dva dana

CRNO-BELI VEĆ NAŠLI NIKOLIĆEVOG NASLEDNIKA: Ilija Stolica novi trener Partizana

Fudbal -

Dosadašnji trener Voždovca Ilija Stolica naslediće Marka Nikolića na klupi Partizana, saznaje Kurir.

Marko Nikolić je danas podneo ostavku, posle osvojene "duple krune", jer basnoslovnu ponudu mađarskog Videotona od 2,4 miliona evra za četiri godine nije mogao da odbije.

U Humskoj 1 su bili zatečeni Nikolićevim odlaskom, ali su mu poželeli sve najbolje i hitro reagovali. Već su dogovorili saradnju sa novim trenerom - Ilijom Stolicom.

Stolica je već sedeo na klupi Partizana, ali kao pomoćnik Zorana Milinkovića. Pre Voždovca bio je selektor kadetske reprezentacije. I kao igrač je bio u Humskoj, u sezoni 2000-01.

Ilija Stolica je dao veliki doprinos osvajanju Partizanove titule u tek završenoj sezoni, jer je upravo njegov Voždovac zadao odlučujući udarac Zvezdi. Kada su crveno-beli poraženi "na krovu", crno-beli su preuzeli vrh tabele i nisu ga ispuštali do kraja superligaške trke.

Stolica i Partizan trebalo bi da ozvaniče saradnju potpisivanjem ugovora u naredna dva dana.

Lepe vesti sačekaće novog šefa struke, jer se uprava crno-belih dogovorila oko produžetka saradnje sa Miroslavom Vulićevićem, na još dve godine, a na dobrom putu su da isto dogovore i sa Bojanom Ostojićem, Filipom Kljajićem, kao i dvojicom Brazilaca, Evertonom i Leonardom.

Takođe, izvesno je da ostaje i Leandre Tavamba.

Oko eventualnih pojačanja razgovaraće se tek kada Stolica bude "ustoličen" i dovođenje novajlija zavisiće od njegove vizije tima za sledeću sezonu, u kojoj će Partizan u Srbiji braniti "duplu krunu", a u Evropi napadati Ligu šampiona.

POGLEDJTE BONUS VIDEO:

GRAD CEO JE CRNO-BEO: Partizan i Grobari spektakularno proslavili osvajanje šampionske titule!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track