TOMISLAV KARADŽIĆ ISKREN: U klubovima vlada bezakonje! Zvezda i Partizan bi mogli da se prodaju za male pare!
Foto: Dado Đilas

Počasni predsednik fss o trenutnoj situaciji u našem fudbalu

TOMISLAV KARADŽIĆ ISKREN: U klubovima vlada bezakonje! Zvezda i Partizan bi mogli da se prodaju za male pare!

Fudbal -

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je da bi dva naša najveća kluba Crvena zvezda i Partizan mogla lako da se prodaju i to za male pare.

"Privatizacija zahteva ozbiljnu pripremu za naše klubove da onog trenutka kada država ne bude oklevala da se to desi preduzmu odgovarajuće korake. Mnogo kasnimo u tom poslu, ali za tako nešto nikad nije prekasno. U svakom slučaju, privatizacija mora da se desi pre ili kasnije. Pitanje je kakve mi poruke šaljemo. Kada bi, na primer, rekli - evo, Crvena zvezda i Partizan su na prodaju, onda bi se pojavio kupac. Ovako je sve zatvoreno. Objašnjenja su da njih ne može niko da proda, da to ne daju navijači... Takve gluposti slušamo svakog dana", rekao je Karadžić i dodao da su navijači dva naša najveća kluba jedan od problema.

"Privatizacijom se to rešava odmah. Onaj ko uloži kapital hoće da napravi red na stadionu. Tražiće od države da zaštiti njegov kapital. Mislim da među potencijalnim domaćim kupcima postoji određeni strah od navijača. Znajući šta se sve tu dešavalo kako brojnim funkcionerima, tako i ljudima na stadionu, oni se ne usuđuju da uđu u taj projekat. Očigledno da ne žele da dođu u situaciju da stavljaju glavu u torbu", naveo je on.

Karadžić je istakao da Zvezda i Partizan ne vrede mnogo.

"Nije reč o velikim parama. Trebalo bi najpre precizno saopštiti kolika su dugovanja tih klubova. Drugo, kakva je njihova infrastruktura. Treće, koje su to investicije koje bi dovele ove klubove na jedan evropski nivo. Treba i da se zna u čijem su vlasništvu stadioni, pa tek onda na red može da dođe pravljenje ekipe. Tim se brzo napravi, a onda sistem takmičenja treba da se prilagodi kupcu. Danas kod nas mogu da igraju tri ili četiri stranca, a tada bi moralo svih 11 ili 18. I ima tu još jedna stvar, danas u klubovima vlada bezakonje. Sasvim drugačija situacija je u FSS-u, koji radi po propisima, standardima i dobro je organizovan", rekao je Karadžić.

Kurir.rs/Alo/Dragutin J. Bužić, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko sve odlazi iz Zvezde a ko dolazi na čelo Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track