OPASNO ZABRLJAO: Slaviša Kokeza odlazi iz FSS?!
Foto: Fonet

PROMENE SU SRPSKOJ KUĆI FUDBALA

OPASNO ZABRLJAO: Slaviša Kokeza odlazi iz FSS?!

Fudbal -

Predsednik preneo ovlašćenja na potpredsednika Savu Miloševića i neće se više baviti unutrašnjim stvarima Saveza

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza preneo je svoja ovlašćenja na Savu Miloševića, koji u njegovom odsustvu rukovoditi Savezom, što ukazuje da bi uskoro moglo da dođe do krupnih promena na čelu srpske kuće fudbala.

Prema određenim informacijama, prvom čoveku krovne fudbalske organizacije u zemlji se polako sprema smena, ali Goran Milanović, član Odbora za hitna pitanja, ima svoje viđenje situacije.

Visoka politika

- Prvi put čujem da postoji bilo kakva mogućnost da Slaviša Kokeza ode s mesta predsednika FSS. Savez funkcioniše odlično i za ovih godinu dana nije bilo nikakvih problema. On je samo preneo svoja ovlašćenja na jednog potpredsednika, kako bi se olakšao posao kad on nije tu - objašnjava Milanović i nastavlja:

- Uz to, plan je da se uskoro promeni Statut FSS, u koji bi bila uneta funkcija zamenika predsednika, kao što je to praksa u mnogim velikim savezima. Predsednik se bavi visokom politikom i često nema vremena i prostora za tekuće stvari, a to bi trebalo da budu zaduženja njegovog zamenika. S te strane, može se protumačiti da se Slaviši Kokezi smanjuju ovlašćenja, ali to nije do kraja istinito.

Kao argument u tvrdnji da Milošević ne pokušava da izgura Kokezu iz FSS, Milanović navodi činjenicu da su njih dvojica u sjajnim odnosima.

foto: Dado Đilas

Disonantni tonovi

- Slaviša Kokeza i Savo Milošević nemaju nikakvih, pa ni najmanjih problema, to odgovorno tvrdim. Za ovih godinu dana između njih dvojice nisu se čuli nikakvi disonantni tonovi, štaviše, upravo je na lični predlog predsednika Milošević dobio pomenuta ovlašćenja - kaže Milanović.

foto: Stefan Jokić

Činjenice

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O MILOŠEVIĆU

18. maj 2016. Slaviša Kokeza na Skupštini FSS imenovao Savu Miloševića za potpredsednika

27. april 2016. Savo Milošević na sednici Odbora za hitna pitanja FSS podneo ostavku, obrazloživši je kao „moralni čin“

19. jul 2012. Tomislav Karadžić imenovao Savu Miloševića za direktora svih reprezentativnih selekcija

21. septembar 2011. Savo Milošević postao savetnik selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore Branka Brnovića

22. oktobar 2010. Savo Milošević ušao u rat s Tomislavom Karadžićem, nakon što ga je FSS optužio da s Radomirom Antićem i Vladom Divcem sprema puč

Kurir / Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko sve odlazi iz Zvezde a ko dolazi na čelo Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track