(VIDEO) ZLATNI ORLIĆI PRED ISPADANJEM: Mlada reprezentacija Srbije remizirala s Makedonijom i samo je čudo može odvesti u polufinale
Foto: EPA

EVROPSKO PRVENSTVO U POLJSKOJ

(VIDEO) ZLATNI ORLIĆI PRED ISPADANJEM: Mlada reprezentacija Srbije remizirala s Makedonijom i samo je čudo može odvesti u polufinale

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije remizirala je sa Makedonijom 2:2 (1:0) u meču drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

U drugom današnjem meču Španija je pobedila Portugal 3:1.

Španija ima šest bodova, Portugal tri, Srbija i Makedonija po jedan.

U poslednjem kolu sastaju se Španija - Srbija i Portugal - Makedonija.

Jasno je "crvena furija" ide u polufinale kao prvoplasirana. "Orlići" imaju kakve-takve šanse da dođu do drugog mesta u grupi (treba da pobede Španiju, a da Portugal izgubi od Makedonije), ali i tada se mogućnost da budu najbolja drugoplasirana reprezentacija (koja ide u polufinale) graniči sa nemogućim.

Izabranici selektora Nenada Lalatovića, mahom fudbaleri ovenčani slavom svetskih šampiona od pre dve godine, odlično su počeli današnji meč u Bidgošću. Imali su inicijativu tokom celog prvog poluvremena, stvorili nekoliko šansi i onemogućili rivala da zapreti.

Maksimović nije dobro zahvatio loptu kada se našao u povoljnoj poziciji, a Grujić je glavom poslao loptu pored gola. Posle te dve propuštene šanse, Srbija je povela golom Mijata Gaćinovića u 24. minutu. Prednost je mogao da duplira Grujić, koji je nešto kasnije propustio da realizuje još jednu priliku...

U nastavku su "orlići" stali, valjda zadovoljni minimalnim vođstvom, i dozvolili rivalu da se oslobodi pritiska. Nisu Makedonci imali oružje da zaprete sve dok škotski sudije Mejedn nije pokazao na belu tačku zbog Živkovićevog igranja rukom. Bardi je iz penala izjednačio i dao krila svom timu (64. minut).

Makedonija je napravila preokret. Đorđev je u 83. minutu tukao, lopta je zakačila nekog i odsela u mreži - 1:2.

Međutim, "orlići" se nisu predavali, pa je kapiten Uroš Đurđević u 90. minutu izjednačio, a samo minut kasnije Srbija je mogla da povede, ali Andrija Živković nije imao sreće - njegov šut zaustavila je stativa.

Na kraju remi koji nikome ne odgovara!

foto: EPA

TOK MEČA:

90+1. minut - STATIVA! Pogađa je Živković!

90. minut - GOOOLLL - ĐURĐEVIĆ IZJEDNAČIO na 2:2! Živković je centrirao, a kapiten pogodio metu.

88. minut - ŠANSA za SRBIJU! Ožegović je u padu šutirao, a Aleksovski je odlično intervenisao.

84. minut - Žuti karton i za Plavšića.

83. minut - GOOOLLL - ĐORĐEV ZA VOĐSTVO MAKEDONIJE! Đorđev je šutirao, lopta je zakačila jednog srpskog reprezentativca i završila u mreži.

77. minut - Poslednja izmena kod Srbije - napadač Ožegović umesto levog beka Antonova. Lalatović komanduje ofanzivu.

70. minut - Šut Ristića, mlako i pored gola.

64. minut - GOOOLLL - MAKEDONCI IZJEDNAČILI IZ PENALA! Strelac je bio Bardi. Sudija Mejden je pokazao na belu tačku pošto je lopta u ruku pogodila Živkovića.

60. minut - Tek što je ušao u igru Elmas dobija žuti karton, zbog faula nad Živkovićem.

58. minut - Elmas umesto Babunskog - druga izmena kod Makedonaca.

56. minut - Sada je šutirao Plavšić, ali pravo u Aleksovskog.

54. minut - Živković je "izbacio" Gaćinovića, ali je golman Aleksovski bio bliži lopti i pre stigao do nje..

foto: EPA

52. minut - Druga izmena kod "orlića". Ristić je zamenio Grujića, koji je dobio žuti karton, a posle toga napravio još nekoliko prekršaja.

49. minut - Ponovo Bardi preti iz "slobodnjaka". Pucao je pod prečku, a Milinković Savić je intervenisao.

46. minut - Dve izmene u poluvremenu, po jedna u obe reprezentacije. Lalatović je uveo Filipovića umesto Gajića, povređenog u prvom poluvremenu. U makedonskom sastavu sada igra Đorđev umesto Avramovskog.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

"Orlići" se bodre pred povratak na teren

foto: Printscreen

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 1:0! SRBIJA ZASLUŽENO VODI...

42. minut - Prva pretnja Makedonaca! Bio je to prvi njihov šut uopšte. Bardi je izveo slobodan udarac sa više od 25 metara, tukao je pravo u gol, Milinković Savić je jedva loptu "izvukao" iz gola i izbacio u korner.

38. minut - ČARKE NA TERENU! Đurđević i Nikolov. Sve se brzo završilo.

foto: Printscreen

36. minut - ŠANSA za SRBIJU! Antonov je centrirao, makedonska odbrana je loše intervenisala, lopta je došla do Grujića, koji je ostao sam u srcu kaznenog prostora, međutim, dok se namestio na udarac, golman Aleksovski mu je ušao u šut i odbranio.

24. minut - GOOOLLL! SRBIJA VODI 1:0 - GAĆINOVIĆ! Grujić je pao u šesnaestercu posle saplitanja Velkoskog, sudija Mejden nije pokazao na belu tačku, lopta je došla do Đurđevića, koji ju je poslao pred gol, ona je zakačila jednog makedonskog igrača i stala na "zicer" Gaćinoviću. Fudbaler Ajntrahta ovu šansu nije propustio.

23. minut - Posed lopte, procentualno gledano, je 59-41 ui korist "orlića".

22. minut - Žuti karton za Grujića posle faula nad Nikolovim. S obzirom na to da je "požuteo" i na meču sa Portugalom, vezista Liverpula nema pravo nastupa na utakmici sa Španijom.

13. minut - Prvi žuti karton, dobio ga je Markoski zbog žestokog prekršaja nad Gajićem.

foto: Printscreen

11. minut - ŠANSA za SRBIJU! Centaršut Živkovića i pokušaj Grujića glavom sa šest, sedam metara - za malo neprecizno.

10. minut - Srećno je lopta došla do Gaćinovića, koji je imao otvoren šut sa 20 metara, tukao je snažno, ali neprecizno.

6. minut - Još jedan opasan napad naše reprezentacije, Đurđević je dao povratnu loptu, ali niko od Lalatovićevih izabranika nije natrčao na nju.

3. minut - Prvi pokušaj "orlića". Posle prekida Gaćinovića i loše intervencije golmana Aleksovskog, Veljković je vratio loptu pred gol, a Maksimović iz povoljne pozicije loše prihvatio loptu.

2. minut - ŠANSA za SRBIJU! Poseta je manja od očekivane. Verovatno zbog visoke temperature. Na tribinama na koje staje 20.000 gledalaca ima oko četiri, pet hiljada. Veću podršku imaju Makedonci.

1. minut - Meč je počeo.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

SASTAVI:

I dok su Makedonci kompletni, selektor Srbije Nenad Lalatović u nastavku takmičenja ne može da računa na Aleksandra Čavića, koji je povredio stopalo. I upravo je igranje Plavšića umesto Čavrića jedina izmena u Lalatovićevom sastavu u odnosu na meč sa Portugalom.

U timu Makedonije su dvojica bivših igrača Crvene zvezde, David Babunski i Daniel Avramovski.

SRBIJA: Milinković Savić - Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov - Maksimović, Grujić - Živković, Gaćinović, Plavšić - Đurđević.

MAKEDONIJA: Aleksovski - Murati, Zajkov, Velkoski, Demiri - Nikolov, Bardi, Avramovski, Babunski, Markoski - Radeski.

Sudija: Bobi Mejden (Škotska)

Temperatura je čak 27 stepeni Celzijusa!

Lalatović: Svi sa prostora SFRJ igraju protiv Srbije kao protiv neprijatelja

"Dilema ne postoji. Mi treba da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, rekao sam i igračima: 'Momci, sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije kada igraju protiv Srbije, kao da igraju protiv neprijatelja'. Tako i moramo da uđemo u meč, veoma motivisani, spremni na sve, a na prvom mestu da pobedimo", rekao je Lalatović.

I Makedonci će imati podršku

Zagrevanje...

Stadion Zdzislav Kžiškovjak!

"Orlići" su u prvom meču na turniru izgubili od Portugala 0:2, dok su Makedonci doživeli debakl protiv Španije 0:5.

U drugom meču drugog kola Grupe B u 20.45 sastaju se Španija i Portugal.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto Radonjić mora da ostane u Zvezdi ?

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track