Međunarodni dečiji pres centar projekta Fudbal za prijateljstvo  zvanično je otvoren za rad!
Foto: Promo

Mladi novinari će pripremati medijske izveštaje

Međunarodni dečiji pres centar projekta Fudbal za prijateljstvo zvanično je otvoren za rad!

Fudbal -

Međunarodni dečiji pres centar projekta "Fudbal za prijateljstvo" zvanično je otvoren za rad! U okviru njega će mladi novinari – dečaci i devojčice od 12 godina iz 64 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Južne i Severne Amerike - pripremati medijske izveštaje sa glavnih događaja i aktivnosti projekta “Fudbal za prijateljstvo”.

Vodeća ideja dečijeg pres centra je da mladi novinari izveštavaju o aktivnostima ostalih učesnika i mladih ambasadora projekta koji promovišu njegove osnovne humanističke vrednosti kao što su prijateljstvo, mir i

jednakost. Na taj način, deca širom sveta će nastojati da odrasli čuju njihov glas i mišljenje.

Od početka aktuelne pete sezone projekta “Fudbal za prijateljstvo”, deca iz svih zemalja-učesnica su angažovana i oko “Štafete prijateljstva”, kroz koju su dobila priliku da se upoznaju sa fudbalskim zvezdama, priznatim novinarima, političarima i poznatim svetskim umetnicima. Šansu da postanu članovi Međunarodnog dečijeg pres centra projekta dobila su deca koja podržavaju vrednosti projekta, vole sport i poseduju dobro znanje engleskog jezika.

“Verujem da će deca biti oduševljena prilikom koja im se ukazala da uzmu učešće u ovogodišnjem izdanju projekta “Fudbal za prijateljstvo” koje se održava u Rusiji. Moji vršnjaci iz svih 64 zemalja i ja delimo optimizam da je moguće da, našim zajedničkim aktivnostima, promovišemo mir u svetu - bez obzira na razlike koje postoje. Želim sa sobom da ponesem mnogo lepih iskustava o samom projektu, o mom radu u ulozi mladog novinara i prijateljstvu među učesnicima. Nadam se da ćemo održati naša prijateljstva putem interneta i doprineti da svet postane bolji i humaniji", rekao je Stefan Radujko, mladi novinar iz Srbije.

Centralni program međunarodnog pres centra odvijaće se u Sankt Petersburgu, Rusija od 26. juna do 3. jula, koji će okupiti sve učesnike na istom mestu. Deca će izveštavati kroz četiri medijske forme: za međunarodni TV kanal “Fudbal za prijateljstvo”, zvanično novinsko izdanje pres centra, nove medijske i društvene mreže projekta, blogove i veb stranice – kao i za neke od vodećih međunarodnih medija iz 64 zemlje koje zvanično prate programske aktivnosti u Rusiji.

“Veoma sam srećan što međunarodni dečiji pres centar F4F nudi jedinstvenu priliku za svu decu uključenu u ovaj projekat da steknu realno životno iskustvo boraveći u profesionalnom okruženju, koje će im sigurno pomoći da definišu svoj odnos prema novinarstvu kao svojoj eventualnoj budućoj profesiji. Deca će dobiti dodatno obrazovanje po profesionalnim standardima koje im može pomoći u budućem odabiru profesije. Želim sve najbolje budućim kolegama tokom prenosa glavnih događaja tokom trajanja projekta “Fudbal za prijateljstvo 2017", izjavio je Ivan Džodić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track