DEBAKL MLADIH: Orliće ubiše Kokezini kadrovi
Foto: Profimedia

MLAĐE SELEKCIJE SRBIJE

DEBAKL MLADIH: Orliće ubiše Kokezini kadrovi

Fudbal -

Nijedan od selektora koje je u FSS doveo aktuelni predsednik nije uspeo da ostvari zacrtan cilj

Mlađe fudbalske selekcije Srbije poslednjih godina bile su jedino zdravo tkivo unutar naše fudbalske organizacije, a nakon godinu dana vladavine predsednika Slaviše Kokeze, bolest loših rezultata je zahvatila i njega.

Prvi čovek srpskog fudbala i njegovi saradnici, a pre svega direktor Goran Bunjevčević poverili su tri najtalentovanije mlađe ekipe dvojici početnika Milanu Obradoviću i Perici Ognjenoviću, dok je zlatna generacija iz Novog Zelanda data u ruke Nenadu Lalatoviću, a niko od njih nije uspeo da ostvari zacrtani cilj.

foto: Dado Đilas

Najpre je u martu nekadašnji fudbaler Partizana i trener skromnog iskustva sticanog u Sloveniji propustio da se kroz kvalifikacije domogne Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, da bi u maju Ognjenović na završnom turniru EP za dve godine mlađe igrače ispao već posle takmičenja u grupi. I na kraju, iako je jasno rekao da selektor ne može da bude niko ko je zaposlen u klubu, Bunjevčević je ipak odlučio da najtalentovaniju generaciju fudbalera poveri Nenadu Lalatoviću.

Aktuelni trener Čukaričkog je pre ovog prvenstva najavljivao velike domete sa ekipom koja je 2015. bila šampion sveta u svom uzrastu, ali poraz od Portugala i jedva izvojevan remi protiv Makedonije iz daljeg takmičenja ih je izbacio posle samo 180 minuta igre.

foto: Saša Pavlić

Tako je govorio Lalatović

HVALIO VUČIĆA, PA POSTAO SELEKTOR!

Pre dobijanja selektorske funkcije, Lalatović pričao je hvalospeve o Aleksandru Vučiću i Slaviši Kokezi:

- Vučić vodi državu na fenomenalan način. Sa Srbima je teško raditi, a on je pošten, čestit čovek. Dabogda vladao još 50 godina. Bio sam za dolazak Slaviše Kokeze na čelo FSS i odmah je bolja klima. Kad može Vučić tako da vodi Srbiju, pa može i Kokeza tako da vodi fudbal, kako mi to očekujemo, i s njim možemo mnogo toga.

foto: Printscreen

Kurir / Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track