ZLOGLASNI ZENGA Hvalisanje trenera Rijeke: Srušio sam srpski avion!
Foto: Printscreen, Shutterstock

LUDILO MOZGA

ZLOGLASNI ZENGA Hvalisanje trenera Rijeke: Srušio sam srpski avion!

Fudbal -

Ostao u devedesetim: Vjekoslav Miletić tvrdi da mu je obaranje vazduhoplova JNA 1991. važnije od osvajanja titule prvaka Hrvatske

Pomoćni trener Rijeke Vjekoslav Miletić tvrdi da mu je obaranje aviona JNA 1991. godine draže nego osvajanje titule fudbalskog prvaka Hrvatske.

foto: Printscreen

Prvi pomoćnik Slovenca Matjaža Keka zbog priče od pre 16 godina dospeo je u žižu hrvatske javnosti.

- Srušio sam avion! U JNA sam bio obučen za „strelu 2“ (prenosni sistem protivvazdušne odbrane), kad s ramena gađate avion. Na ličkom ratištu 11. novembra 1991. dogodila se situacija da sam imao kod sebe tu „strelu 2“. Opalio sam i, što bi rekli fudbaleri, pogodio! Na opšte zadovoljstvo svih - rekao je za Večernji list Vjekoslav Miletić, koji potencira da se kao dobrovoljac već u prvim danima secesije Hrvatske prijavio u Zbor narodne garde, to jest u zloglasne „zenge“.

Ovaj Zadranin, zanimljivog prezimena, nije bio poznat kao fudbaler, pošto je igrao za nižerazredne klubove Pomorac, Orijent, Lučki radnik i Krku. U izjavi za klupsku televiziju Miletić je potencirao svoje učešće u, kako ga Hrvati zovu, domovinskom ratu.

- To su sećanja koja se ne zaboravljaju. Svom sinu sam pokazivao mesto gde se to desilo. Kad god prođem pored tog mesta, zaigra mi srce i celo telo. Ako bih i napravio neku karijeru kao trener, mogu da kažem da je za mene najveća stvar učestvovanje u domovinskom ratu - poručio je Miletić.

foto: Profimedia

Da li bi došao

S KEKOM U BEOGRAD?

Trener Rijeke Matjaž Kek ove zime bio se dogovorio o saradnji sa Crvenom zvezdom. Naime, u decembru je Miodrag Božović rekao rukovodstvu kluba da ne može više i da bi bilo najbolje da mu nađu zamenu. Zvezdanu Terziću nije trebalo dugo da pronađe rešenje, pao je dogovor sa Slovencem. Onda su se u celu stvar umešale Delije i nagovorile Grofa Božovića da promeni odluku. Kek je ponovo bio aktuelan ovog leta, ali ostaje pitanje da li bi sa sobom u Beograd poveo Vjekoslava Miletića.

Kurir / Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track