TUGA U RUSIJI: Meksikanci izbacili Zbornaju, Ronaldo pokazao Portugalcima put do polufinala
Foto: EPA

KUP KONFEDERACIJA

TUGA U RUSIJI: Meksikanci izbacili Zbornaju, Ronaldo pokazao Portugalcima put do polufinala

Fudbal -

Reprezentacije Portugala i Meksika plasirale su se u polufinale Kupa konfederacija u Rusiji, jer su zauzele prva dva mesta u Grupi A posle današnjih mečeva poslednjeg kola.

Obema reprezentacijama je i remi garantovao prolaz dalje, ali su Portugalci pobedili Novi Zeland 4:0, a Meksikanci su posle preokreta savladali Rusiju 2:1 (1:1).

Na kraju, tabela Grupe A izgleda ovako: Portugal i Meksiko po sedam, Rusija tri, Novi Zeland bez bodova.

Evropski šampion će u polufinalu igrati sa drugoplasiranim iz Grupe B, a Meksiko sa prvoplasiranim. Konačan raspored u Grupi B biće poznat u nedelju kada se sastaju Nemačka - Kamerun i Čile - Australija. Trenutno vode Čileanci i Nemci sa po četiri boda, dok Australija i Kamerun imaju po bod.

Domaćin Kupa konfederacija, kao i Svetskog prvenstva sledeće godina, polagao je velike nade u današnji duel sa Meksikom. Kada je Samedov u 25. minutu doveo "zbornaju" u vođstvo, te nade su dodatno podgrejane.

Međutim, Meksiko je do pobede došao golovima Arauha u 30. i Lozana u 52. posle greške golmana Akinfejeva.

Meksikanci su još jednom zatresli mrežu Rusa, ali im je taj gol poništen zbog ofsajda, posle pregledavanja snimka.

Portugal je rutinski pobedio Novozelanđane, koje je načeo Ronaldo iz penala u 33. minutu, samo četiri minuta kasnije prednost je duplirao Bernardo Silva, a u finišu meča su se Andre Silva i Nani pobrinuli za ubedljuvu pobedu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track