JADNO PRAVDA SVOJ NEUSPEH NA EP: Lalo, ne udara se na Veljka!
Foto: Zorana Jevtić, Beta

NEMUŠTA OPRAVDANJA SELEKTORA MLADE REPREZENTACIJE

JADNO PRAVDA SVOJ NEUSPEH NA EP: Lalo, ne udara se na Veljka!

Fudbal -

Umesto da preuzme odgovornost za neuspeh na EP, Nenad Lalatović rekao da njegov tim nije imao sreće kao svetski prvaci na Novom Zelandu 2015.

Mladi fudbaleri Srbije razočarali su na EP u Poljskoj. Zlatna generacija koja je bila najbolja u Evropi i svetu u omladinskoj konkurenciji nije prošla ni grupu.

Posle poraza od Portugala i Španije, te remija sa Makedonijom, selektor Nenad Lalatović pokušao je da objasni razloge neuspeha.

- Nama je pripao malo vruć krompir, došli smo da odradimo ove tri utakmice i veoma je teško da se nešto menja. Ne može to zbog atmosfere. Na ovim takmičenjima veoma je važno da te sreća malo pogleda. Na Novom Zelandu smo bili prvaci, protiv Amerike i Brazila smo imali sreće. Ta sreća, znam, mora da se zasluži, ali ovi momci su je i sada zaslužili - rekao je Lalatović.

Možda selektor U21 selekcije nije imao loše namere, ali ova izjava je protumačena kao omalovažavanje uspeha koji je napravio njegov prethodnik Veljko Paunović. Upravo je Veljko Paunović bio vezivno tkivo među mladim momcima, on im je držao motivacione govore, upoznao ih sa tradicijom i pravoslavljem, a neretko im i rešavao lične probleme, pa su ga svi doživljavali kao člana porodice.

ŠTA KAŽU BIVŠI SELEKTORI O DEBAKLU NA EP U POLJSKOJ

Radomir Antić

Tu priču o sreći i nesreći smo čuli odavno. Nije to u redu prema Paunoviću! Ali sve je stvar sistema. Pogledajte u Španiji, selektoru Seladesu je pomoćnik selektor U19 reprezentacije, a Selades će biti pomoćnik u starijoj selekciji. Tako treba da se radi. Ali to kod nas neće biti. Mi se ne bavimo problemima. Moramo da ih prepoznamo, pa rešavamo, a to niko neće da radi.

Ilija Petković

Nema u fudbalu sreće! Ima samo pokaži šta znaš. Ono što proizvedeš trebalo bi da realizuješ. Uzmeš nesreću, realizuješ šanse i pretvoriš je u sreću. Ne bih ja to stavljao pod sreću i nesreću. Nismo prošli i sad treba da vidimo gde smo. Odnosno, da vidimo gde smo grešili, pa da te greške ispravimo. Među tim momcima ima odličnih igrača koji bi za nekoliko godina trebalo da budu nosioci igre A tima.

Goran Stevanović

Smisao svega u mlađim kategorijama je da tu bude igrača za A tim, za najjaču reprezentaciju. A mi ih sada imamo. Još kada smo pred Novi Zeland izbacili Španiju, rekao sam da menjam rezultat za jednog Iska ili nekoliko godina ranije za Inijestu. A svi znamo ko su njih dvojica sada. Ponavljam, nije najvažniji rezultat, nego činjenica da među tim momcima ima onih koji mogu u najjaču selekciju.

Kurir / Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track