HUSEIN VOLEO LEGENDARNOG SRPSKOG TRENERA Živadinović: Sadam nosio moju kravatu!
Foto: Fonet

Hit

HUSEIN VOLEO LEGENDARNOG SRPSKOG TRENERA Živadinović: Sadam nosio moju kravatu!

Fudbal -

Kakav majstor Srpski fudbalski trener Milan Živadinović bio je u odličnim odnosima s bivšim predsednikom Iraka

Srpski trener Milan Živadinović otkrio je da je dobro poznavao bivšeg predsednika Iraka Sadama Huseina i da mu je čak poklonio kravatu dok je sedeo na klupi reprezentacije ove zemlje.

- Dok sam bio selektor Iraka, poznavao sam dobro Sadama Huseina i njegovog sina. Recimo, donesem Sadamu kravatu, on je sutra obuče za konferenciju i vidim da mu je drago što sam mu nešto poklonio - kazao je Živadinović za sajt Espreso.co.rs.

foto: Profinedia

Iskusni stručnjak rekao je da se uvek trudio da nauči igrače kako da se ponašaju i van terena.

- Meni su uvek uzor bili Italijani. Kada vidite njihovu ekipu, pa to je neviđeno. Pola mojih fudbalera nije znalo kravatu da veže, kada nemaju trening, ja im kažem: „Idi uči da vežeš kravatu“. Pola igrača u Zvezdi, kada sam tamo bio, spava u dresu, a sutra u istom dresu igra utakmicu pred 100.000 ljudi. Ako nemate para da kupite pidžamu, ja ću vam je kupiti. Učio sam ih nekim manirima, da mora dezodorans da se upotrebi, da mora da se obrije.

Milan Živadinović rekao je da najviše žali što mu kao selektoru Jugoslavije nisu dozvolili da bude prvak Evrope.

- Nisu mi dozvolili da budem prvak Evrope, 200 odsto sam siguran da bih to uradio, toliko je bila dobra atmosfera u reprezentaciji, mnogo drugarstva, poštovanja, niko nije mogao da nas izigra - zaključio je Živadinović.

Optimista

SRBIJA IDE NA MUNDIJAL

Živa veruje da će se Srbija plasirati na SP u Rusiji sledeće godine.

- Mislim da je Muslin ozbiljan trener. Imamo kostur ekipe, treba samo probuditi htenje i što je najvažnije, da ti igrači shvate da kada dođu ovde, nisu došli na odmor - istakao je Živadinović.

Otvorio dušu

SPORTOM SE BAVE LOPOVSKA DECA

Živadinović smatra da je danas sportom bave bogati:

- Lopovska deca se bave sportom i dolaze primitivni roditelji koji traže privilegiju. Kao što je bivši patrijarh rekao: „Bogati Srbin je čovek bez predrasuda, koji gazi preko mrtvih i koji krade neviđeno“.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Kad ti je ime - PSOVKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track