STADION U VRANJU POSTAJE MODERNIJI: Počela rekonstrukcija Gradskog stadiona
Foto: Tatjana Stamenković

ZA RAZVOJ MLADIH TALENATA

STADION U VRANJU POSTAJE MODERNIJI: Počela rekonstrukcija Gradskog stadiona

Fudbal -

U Vranju je zvanično počela rekonstrukcija Gradskog stadiona u okviru projekta ,,Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“ .

Stadion se renovira u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske, a u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska - Srbija.Prema rečima zamenika gradonačelnika, Nenad Antić u Srbiji se realizuju 37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike važnosti za razvoj omladinskog sporta.

„U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a ukupna vrednost projekta za Grad Vranje je 266.000 evra“. Učešće Vranja iznosi 15 odsto, a Evropske unije 85 procenata“, rekao je na konferenciji za novinare Antić.

foto: Tatjana Stamenković

Zamenik predsednika opštine Montana, Tihomir Antonov je ukazao na značaj ovog, ali i ostalih projekata koji se sprovode u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska - Srbija. On je rekao da je i opština Montana u okviru pomenutog programa dobila sredstva u istom iznosu, i to za uređenje dva stadiona.

foto: Tatjana Stamenković

Većnik zadužen za sport, Nenad Đorđević, istakao je da je pored unapređenja infrastrukture, cilj i razvoj omladinskog sporta i saradnja u regionu.

„Za našu lokalnu samoupravu je značajno što će se ovde razvijati mladi talenti i što će biti uključena i deca predškolskog uzrasta. To je u skladu sa strategijom razvoja sporta grada Vranja“, rekao je gradski većnik.

foto: Tatjana Stamenković

Građevinski radovi će trajati od 9 do 12 meseci. Izvođač radova u prvoj fazi je firma ,,Manco plus“ iz Beograda sa više podizvođača.

Postoji mogućnost da sa partnerskom opštinom Montana iz Bugarske bude realizovana i druga faza. Ona bi podrazumevala izgradnju tribine i novih prostorija, odnosno sve što je neophodno da bi jedan ovakav sportski objekat mogao da funkcioniše. Gradski stadion obišli su zamenik gradonačelnika Vranja i zamenik opštine Montana sa saradnicima i prisustvovali zvaničnom početku radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona.

kurir.rs / T. Stamenković

foto: T. Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Muta prvi put došao u Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track